Rusija i Turska najuspješnije u Budvi

0 komentar(a)
Šah, Foto: ŠSCG
Šah, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 21.06.2017. 17:46h

Talentovani šahista Miroljub Ćirović najuspješniji je crnogorski predstavnik na Evropskom školskom prvenstvu u šahu za djevojčice i dječake uzrasta od 7 do 17 godina u Budvi.

On je u konkurenciji šahista do 17 godina osvojio peto mjesto. U istoj kategoriji deveti je bio Stefan Mandić, a deseto i 11. mjesto pripalo je Danilu Poboru i Luki Lješkoviću.

U konkurenciji djevojčica najbolji plasman ostvarila je Dora Drasler koja je u kategoriji takmičarki do sedam godina bila sedma.

Najviše uspjeha na šampionatu u Budvi ostvarili su mladi šahisti iz Rusije, Turske i Azerbejdžana.

U konkurenciji do sedam godina zlatne medalje osvojili su Timur Jonal (Rusija) i Jekaterina Zubkovskaja (Bjelorusija), dok su do devet godina najbolji bili Kerem Erten (Turska) i Zerin Elif Jildiz (Turska).

Do 11 godina zlatni su bili Berke Zeki Kaputcoglu (Turska) i Evita Čerepanova (Rusija), a do 13 Maksim Žukov (Rusija) i Esma Doga Duran (Turska).

Zlatna odličja do 15 godina osvojili su Nikoloz Petriašvili (Gruzija) i Majkl Katkov (Izrael), dok su do 17 godina najbolji bili Timur Trubčaninov (Rusija) i Sena Bengu Ajan (Turska).

Šampionat je okupio 350 najtalentovanijih mladih šahista Evrope, a organizatori manifestacije bili su Šahovski savez Crne Gore (ŠSCG) i Evropska šahovska unija.

Predsjednik ŠSCG, Radojica Grba, zahvalio se svim takmičarima i njihovim pratiocima, čestitao im na ostvarenim rezultatima i pozvao ih da i u narednom periodu kada god im se ukaže prilika posjete Crnu Goru i Budvu. On se zahvalio svima koji su pomogli da organizacija prvenstva protekne u najboljem redu.

Grba je, poslije završetka ceremonije svečanog uručenja priznanja mladim šahistima i završetka šampionata, otvorio i Evropsko prvenstvo u ubrzanom i brzopoteznom šahu koje će trajati do 23.juna.

Bonus video: