Podgorica od naredne sezone u Regionalnoj ligi

Predsjednik Bokserskog saveza, Blažo Šaranović kazao je da je učešćem u Regionalnoj ligi otvorena nova stranica u crnogorskom boksu.
324 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Šaranović, Foto: Privatna arhiva
Blažo Šaranović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.06.2017. 14:34h

Bokserski klub Podgorica od naredne sezone biće predstavnik Crne Gore u Regionalnoj ligi, dogovoreno je na sastanku čelnika crnogorskog Bokserskog saveza i čelnika regionalnog takmičenja.

Predsjednik Bokserskog saveza, Blažo Šaranović kazao je da je učešćem u Regionalnoj ligi otvorena nova stranica u crnogorskom boksu.

"Imali smo sastanke sa gostima iz Srbije i Hrvatske, sa delegacijom Regionalne lige koja je pokazala interesovanje za učešće naših klubova u tom takmičenju. Detalje smo dogovorili i sa zadovoljstvom mogu saopštiti da će BK Podgorica od naredne goidine participirati u regionalnom takmičenju", rekao je Šaranović na konferenciji za novinare.

On je istakao da su čelnici lige potpuno saglasni da BK Podgorica ispunjava sve uslove za učešće u regionalnom takmičenju.

"To ne limitira ostale naše klubove da se u narednom periodu uključe u Regionalnu ligu. Mi u Savezu spremni smo da pružimo podršku bilo kom klubu koji pokaže interesovanje", rekao je Šaranović.

Predsjednik Regionalne bokserske lige, Jurica Runtić, kazao je da je širenje na Crnu Goru samo još jedan korak u omasovljenju tog takmičenja.

"Liga je počela sa šest klubova, a ove sezone ima ih sedam. Završena je polusezona, odradili smo šest kola, a nastavljamo u septembru i šampionat traje do decembra. Od februara naredne godine imaćemo nadam se deset klubova jer u narednih mjesec očekujemo uključenje i predstavnika Slovenije", kazao je Runtić.

On je kazao da mu je drago što će Crna Gora od naredne sezone imati predstavnika u Regionalnoj ligi.

"To će dati još jedan, viši nivo našoj ligi koja ima za cilj da, kroz masovnost, na površinu izbaci nekog od boksera zemalja regiona koji će na Evropskom ili Svjetskom prvenstvu, možda i Olimpijskim igrama, osvojiti medalju. To bi za nas bio veliki uspjeh”, rekao je Runtić.

Predsjednik BK Podgorica, Dragan Đuričković, kazao je da će crnogorskim bokserima Regionalna liga biti prilika da napreduju.

“Mi smo učestvovali i ranije u sličnim ligama, ali je, ispostavilo se nastajao problem kako dalje naši mladi bokseri da nastave karijeru. Boksovali su do 19 ili 20 godine, a potom bi prestajali zbog nedostatka mečeva ali i finasnija. Liga im daje tu mogućnost koja je nedostajala – imaće mečeve, biće konkurentni, tražiće se među klubovima ako se pokažu", rekao je Đuričković.

Generalni sekretar Regionalne bokserske lige, Mujo Bajrović, kazao je da je optimista da će to takmičenje uspjeti, navodeći da to na početku nije bio.

“Kada sam odgledao dva- tri kola, nekoliko borbi i ušao u priču sa ljudima koji se nalaze u organizaciji, vidio sam da ima ogromne energije da liga uspije. Nikada nisam bio svjetski šampion, ali sam duboko u sebi sanjao da to budem. Znam pouzdano da svaki od boksera to sanja, da to želi, a to ne može ostvariti bez mečeva. Liga omogućava da momci iz država regiona bivše Jugoslavije imaju kvalitetnih mečeva i da njihove karijere traju. A kada traju to znači da mogu osvajati i medalje", rekao je Bajrović.

Nova sezona u kojoj će učestvovati i BK Podgorica kao predstavnik Crne Gore startuje u februaru 2018. godine.

Bonus video: