Policija kod Baranina pronašla eksplozivna sredstva namijenjena za nezakonit lov ribe

"Lice je predato Centru bezbjednosti Bar radi daljeg postupanja"
98 pregleda 1 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 15.06.2017. 13:26h

Granična policija danas je u Baru sprovela akciju "Zasjeda" u cilju nezakonitog lova ribe i tom prilikom kontrolisala Baranina D.S. (46) i nedaleko od njega pronašla sedam posebno odvojenih eksplozivnih sredstava koja su, kako se sumnja, bila pripremljena za nezakonit lov ribe, kao i transportnu torbu u kojoj se nalazila ronilačka oprema

"Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora granične policije su danas, preduzimajući aktivnosti u vezi sa suzbijanjem nezakonitog izlova ribe, sproveli akciju „Zasjeda“ na području Opština Bar i tom prilikom kontrolisali jedno lice kod kojeg su pronađena eksplozivna sredstva koja su, kako se sumnja, bila namijenjena nezakonitom izlovu ribe. Naime, službenici granične policije su, 15.06.2017. godine, u vremenskom periodu od 03,00 časa do 12,00 časova sproveli akciju kodnog naziva „Zasjeda“ na području Opštine Bar, u cilju suzbijanja nezakonitog izlova ribe. Policijski službenici su, oko 07,00 časova kontrolisali D.S.(46) iz Bara, u reonu Crnog rta i tom prilikom nedaleko od ovog lica pronašli sedam posebno odvojenih eksplozivnih sredstava koja su, kako se sumnja, bila pripremljena za nezakonit izlov ribe, kao i transportnu torba u kojoj se nalazila ronilačka oprema", kazali su iz Uprave policije.

Iz UP je rečeno da će pronađene i oduzete stvari biti upućene Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Lice je predato Centru bezbjednosti Bar radi daljeg postupanja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji ovog događaja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: