Uhapšen srpski državljanin: Policija pronašla 420 grama skanka

"Sumnja se da je R.B. navedenu količinu skanka pribavio na teritoriji Podgorice, od za sada nepoznatog lica na čijem se identifikovanju radi, u namjeri da ovu drogu radi dalje prodaje vozom prokrijumčari za Srbiju"
216 pregleda 1 komentar(a)
marihuana, Foto: Shutterstock.com
marihuana, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.06.2017. 13:34h

Stanična policija iz Bijelog Polja danas je na graničnom prelazu Željeznička stanica Bijelo Polje u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd pronašla oko 420 grama skanka i uhapsila R.B. (40) iz Priboja.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Stanice granične policije Bijelo Polje danas su na Graničnom prelazu Željeznička stanica Bijelo Polje, prilikom izlaska iz Crne Gore, u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd pronašli oko 420 grama skanka. Službenici Odsjeka za borbu protiv droge, koji su obaviješteni o pronalasku marihuane, su kriminalističkom obradom identifikovali osumnjičeno lice, putnika u vozu R.B. (40) iz Priboja – Republika Srbija. Naime, službenici SGP Bijelo Polje su danas oko 10,50 časova u navedenom vozu izvršili kontrolu kojom su ispod jednog sjedišta u kupeu pronašli crnu PVC kesu sa sadržajem materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 418,2 grama", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je kriminalistička obrada, koja je uslijedila, a koju su sproveli službenici Odsjeka, dovela do identifikovanja a potom i hapšenja osumnjičenog R.B.

"Sumnja se da je R.B. navedenu količinu skanka pribavio na teritoriji Podgorice, od za sada nepoznatog lica na čijem se identifikovanju radi, u namjeri da ovu drogu radi dalje prodaje vozom prokrijumčari za Srbiju. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: