Janjić se predao policiji, pa uhapšen: Osumnjičen da je nožem pokušao da ubije Krcunovića

865 pregleda 1 komentar(a)
CB Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
CB Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.06.2017. 09:30h

Nikšićka policija uhapsila je jutros Dejana Janjića (39) iz Nikšića osumnjičenog da je juče u diskoteci "Cataleya" u Nikšiću nožem pokušao da ubije sugrađanina Predraga Krcunovića (39).

Janjić se dobrovoljno predao policiji.

Nikšićani Predrag Krcunović (39), Vladan Đukanović (20) i Dalibor Matijašević (40) uhapšeni su juče nakon oružanog obračuna u diskoteci "Cataleya".

"D.J. je uhapšen nakon što je sa advokatom pristupio u prostorije CB Nikšić, a sumnjiči da je juče ujutru, pokušao da ubije P.K. (39) iz Nikšića na način što mu je zadao tri uboda nožem. Sumnja se da je P.K. neposredno prije toga pokušao da ubije D.J. i lica koja su bila sa njim u društvu na način što je iz pištolja u njihovom pravcu ispalio više projektila. Ostala dva lica, V.Đ. (20) i D.M. (40) se takođe sumnjiče da su počinila krivična djela u ovom događaju i to V.Đ. teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja i nedozvoljeno držanje oružja i eskplozivnih materija a D.M. sprječavanje dokazivanja", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su nikšićki policajci juče rasvijetlili događaj u kojem je Krcunović u ranim jutarnjim časovima, u diskoteci "Cataleya" u Nikšiću zadobilo povrede nanesene nožem.

"Tri osobe su juče uhapšene P.K, V.Đ. i D.M, dok se D.J, potraživao. Događaj je CB Nikšić prijavljen 11.06.2017. godine u 3,15 časova. P.K. je u Opštu bolnicu u Nikšiću primljen sa lakim povredama odnosno sa tri ubodne rane nanesene oštrim predmetom u predjelu leđa i desne nadlaktice. Sumnja se da je bezbjednosno interesantno lice P.K, nakon svađe sa više drugih takođe bezbjednosno interesantnih lica iz Nikšića, na ulaznim vratima diskoteke "Cataleya" ispalio više projektila iz pištolja u pravcu ovih lica, čime je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Takođe se sumnja da je bezbjednosno interesantno lice V.Đ. iz Nikšića počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na način što je, u "Cataleyi", u ilegalnom posjedu držao pištolj nepoznate marke koji je, nakon svađe koju je P.K. imao sa više lica, ovom licu ustupio u cilju izvršenja predmetnog krivičnog djela. D.M. iz Nikšića, radnik obezbjeđenja u diskoteci "Cataleya", je kako se sumnja počinio krivično djelo sprječavanje dokazivanja tako što je što je, umišljajno u cilju ometanja postupka dokazivanja prethodno počinjenih krivičnih djela, uklonio dvije pištoljske čaure sa lica mjesta. Sumnja se da je bezbjednosno interesantno lice D.J. iz Nikšića, nakon što je P.K. ispalio više projektila u njegovom pravcu i pravcu lica sa kojima je bio u društvu, zadao P.K. više uboda oštrim predmetom, navjerovatnije nožem, u predjelu leđa u desne nadlaktice, nakon čega se odmah dao u bjekstvo", kazali su iz Uprave policije.

Osumnjičeni Krcunović Đukanović i Matijašević će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela, a tom tužiocu će takođe biti priveden Janjić zbog osnovane sumnje da je pokušao da ubije Krcunovića.

Bonus video: