Podgorica: Rasvijetljeno 19 krivičnih djela, uhapšene dvije osobe

"Naime, službenici CB Podgorica su, 09.06.2017. godine, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili 19 krivičnih tjela teška krađa i lišili slobode maloljetnog E.A. On je, kako se sumnja ova krivična djela izvršio u prethodna dva mjeseca na području Podgorice, na način što je upotrebom podesnih sredstava obijao putnička motorna vozila i iz njih otuđivao novac, mobilne telefone i lap topove"
0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.06.2017. 13:54h

Podgorička policija rasvijetlila je 20 imovinskih delikata i uhapsili E. A. (14) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio 19 krivičnih djela teška krađa i R. A. (35) takođe iz Podgorice iz Podgorice zbog sumnje da je počinila krivično djelo razbojništvo

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su 20 imovinskih delikata. Oni su naime danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode E.A. (14) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio 19 krivičnih djela teška krađa i R.A. (35) iz Podgorice zbog sumnje da je počinila krivično djelo razbojništvo. Naime, službenici CB Podgorica su, 09.06.2017. godine, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili 19 krivičnih tjela teška krađa i lišili slobode maloljetnog E.A. On je, kako se sumnja ova krivična djela izvršio u prethodna dva mjeseca na području Podgorice, na način što je upotrebom podesnih sredstava obijao putnička motorna vozila i iz njih otuđivao novac, mobilne telefone i lap topove. E.A. je, sumnja se, ukupno otuđio 1.850 eura, 11 mobilnih telefona i devet lap topova", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz UP je rečeno da je dio otuđenih stvari pronađen i biće vraćen vlasnicima.

"O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio 19 krivičnih djela teška krađa. Nadalje, službenici CB Podgorica su danas preduzimajući operativne mjere i radnje rasvijetlili krivično djelo razbojništvo i lišili slobode R.A. zbog osnovane sumnje da je prije dva dana, 07.06.2017. godine, počinila ovo krivično djelo na štetu M.M. iz Podgorice. Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je ušla u kuću u kojoj boravi M.M. u ulici 4. Proleterske u Podgorici, tom prilikom je fizički napala i nasilno joj skinula zlatni lanac sa vrata. Nakon izvršenja ovog krivičnog djela ona se dala u bjekstvo. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo razbojništvo", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: