Budva domaćin dva šampionata Evrope za mlade

92 pregleda 0 komentar(a)
Šah, Foto: ŠSCG
Šah, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 09.06.2017. 13:29h

Budva će od 10. do 23. juna biti domaćin dva Evropska prvenstva u šahu za mlade, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Navodi se da će od 10. do 20. juna biti održano Evropsko školsko prvenstvo u šahu za djevojčice i dječake uzrasta 7, 9, 11, 13, 15 i 17 godina, a od 19. do 23. juna XVII Evropsko prvenstvo u ubzanom i brzopoteznom šahu za dječake i djevojčice uzrasta 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

Saopšteno je da će Budva naredne dvije sedmice ugostiti preko 300 najtalentovanijih mladih šahista iz 26 nacionalnih šahovskih federacija Evrope.

Najavljen je dolazak šahista iz Albanije, Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Engleske, Estonije, Hrvatske, Izraela, Madjarske, Makedonije, Moldavije, Norveške, Poljske, Slovenije, Srbije, Turske, Španije, Kosova, Ukrajine, Rusije, Gruzije, Švedske i Crne Gore.

“Oba prvenstva biće velika prilika da se Šahovski savez Crne Gore (ŠSCG), a time i naša država još jednom pokažu kao vrijedni domaćini i organizatori", piše u saopštenju ŠSCG.

Organizatori šampionata su ŠSCG i Evropska šahovska unije, a pokrovitelj Ministarstvo sporta.

Generalni sponzor šampionata je turska agenciju za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) za Crnu Goru.

Organizaciju šampionata pomogli su i Opština Budva, Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Crnogorski Telekom, Hotelska grupa Budvanska rivijera, Monteput, Studio Dizajn Podgorica, Voda Suza, Vododovod i kanalizacija Budva i Produkcija Takt Podgorica.

Ceremonija svečanog otvaranja Evropskog školskog prvenstva u šahu biće održana sjutra u 20 sati i 30 minuta na bazenu Rondo hotela Slovenska plaža.

Bonus video: