Berane: Od bezbjednosno interesantnih lica oduzeti pištolji, municija i nož

Oružje oduzeto od Beranaca D.R. (27) i J.M. (33)
109 pregleda 0 komentar(a)
pištolj, oružje, Foto: Shutterstock
pištolj, oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.06.2017. 11:22h

Beranska policija podnijela je krivične prijave protiv D.R. (27) i J.M. (33) iz tog grada zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije kod Beranaca, koji su označeni kao bezbjednosno interesantna lica, pronađeni su pištolji, municija i nož.

"Službenici CB Berane su, 5. juna prilikom izvođenja akcije u cilju pronalaska vatrenog oružja izvršili pregled vozila marke "Renault Clio" cetinjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao D.R. (27) iz Berana, tzv. bezbjednosno interesantno lice. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke "CZ" M-57, kalibra 7,62 mm, u kojem se nalazilo osam metaka. Istog dana, prilikom izvođenja akcije, policijski službenici su izvršili pregled vozila marke "Peuget 206" njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao J.M. (33) iz Berana, tzv. bezbjednosno interesantno lice. Prilikom pregleda lica i vozila, policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke "CZ" M-57, kalibra 7,62 mm, u kojem se nalazilo takođe osam metaka, kao i nož i bočica u kojoj se nalazila bezbojna tečnost a koja će biti predmet vještačenja", saopšteno je iz policije.

Pronađeno i oduzeto oružje i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja i analiza.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama.

Bonus video: