Advokat Dimitrija Ostojića tvrdi da se on samo branio

“Napadač je priznao makar dio onoga sto je uradio u našem porodicnom domu. Dok je juče sve negirao, danas već priznaje da je koristio čekic kojim je zamahivao i udarao lomeći namještaj u cilju, kako kaže, upozorenja”, kazao je “Vijestima” Nikola Marković
263 pregleda 52 komentar(a)
Dimitrije Ostojić, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Dimitrije Ostojić, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 04.06.2017. 17:59h

Podgoričanin Dimitrije Ostojić u tužilaštvu je rekao da su ga bračni par Vanja Ćalović i Nikola Marković oštetili za novac, pretukli ga i da sada pokušavaju da ga neosnovanim napadima i spinovanjem prikažu kao napasnika, iako se on samo branio.

Ostojić je uhapšen u subotu zbog sumnje da je u stanu tog bračnog para teško povrijedio Ćalovićku, direktoricu MANS-a, a lakše njenog supruga glavnog urednika lista “Dan” Nikolu Markovića.

Ostojiću je, nakon saslušanja kod osnovne državne tužiteljke Snežane Šišević, određeno zadržavanje do 72 sata.

Advokat Ostojića, Sava Kostić, kazao je "Vijestima" da je on negirao da je izvršio krivična djela za koja se sumnjiči.

"Tužiocu je rekao da desetak godina radi u MANS-u i da u toj organizaciji obavlja razne poslove, ali najviše radi kao logističar. Kazao je da je Ćalovićkom u dobrim, fenomenalnim odnosima. Rekao je da je zbog kredita koji ima prinuđen da radi i dodatne poslove, pa je tako radio i brojne radove u stanu Ćalović", kazao je Kostić.

Kostić je rekao da je Ostojić tužiocu ispričao da je u subotu, po dogovoru sa Ćalovićkom, došao u njihov stan da obavi neke popravke i preuzme novac koji mu duguje za ranije obavljene poslove.

"Kada je završio posao u stanu i zamolio Vanju da mu isplati dug, ona ga je uputila na njenog supruga Nikolu. Zbog toga je došlo do verbalnog sukoba između njih dvojice, jer radove nije narućio Nikola, nego Vanja. U verbalnom sukobu Marković je pogrdnim riječima rekao Ostojiću da napusti stan, a on je u znak revolta udario čekićem o drveni sto", kazao je Kostić.

Advokat je rekao da bi Ostojić, da je imao drugu namjeru, odmah čekićem povrijedio Markovića.

"Zbog tog postupka Ostojića, koji je bio znak nezadovoljstva, a nikako znak agresije i namjere da bilo koga povrijedi, Vanja je počela da viče prijeteći mu 'da će joj platiti, da će ga ostaviti bez posla, da će mu se u.rati u život...' Marković je smirivao Vanju da ne viče, a Ostojiću rekao da je on nenaoružan, aludirajući na čekić u rukama Ostojića. Nakon toga Ostojić mu daje čekić, koji Marković prihvata i sjedaju na trosjed i fotelju da se oko svega dogovore", objasnio je advokat Ostojićevu verziju događaja. Marković je, kazao je advokat, Ostojiću zamjerio zbog visokog računa, a Ostojić je objašnjavao da su cijene realne.

"Opet dolazi do verbalnog konflikta i Ostojić ustaje sa namjerom da ode i tom prilikom govori Markoviću 'đavo da vas nosi, đe vas Bog stvori nego takve i sastavi, ko ne plati na mostu platiće na ćupriji, pazi se'. I tim opštepoznatim izrekama izražavajući nezadovoljstovo ostavlja na savjest i božiji sud postupanje Markovića. U tom mometnu Marković kreće na Ostojića, hvata ga za glavu, rukom u "grif" zbog čega obojica padaju na krevet, a Vanja u tom trenutku zove policiju. Dok Marković drži za vrat Ostojića, Vanja se vraća sa terase i udara ga po glavi. On uspjeva da se podigne i dohvati šoljicu od kafe koja se nalazila na stočiću u blizini klavira i udara Nikolu po glavi kako bi ga se oslobodio. Tada Marković poseže za čekićem, a Ostojić bježi put vrata i uzima drugi drveni čekić kako bi se branio od napada Markovića", kazao je Kostić.

On je kazao da je Ostojić tužiocu rekao da su on i Marković stajali jedan naspram drugog, ali da se nijesu udarali i da su nakon toga sjeli su na krevet i da ih je tako zatekla policija.

“Ni u jednom trenutku nije udario nikavim predmetom Vanju po ruci, niti je vidio da ima krvi. Prvi put je vidio krv na Vanjinom čelu kad je došla policija. Prema tome, u konkretnom slučaju, Ostojić nije nasilnik, kako se to želi predstaviti, već je bio zrtva i napadnut je jer je tražio da mu se plati pošteno odrađeni posao", kazao je Kostić. On je rekao da je nepoznanica kako je Ćalović povrijeđena jer u krivičnoj prijavi nije navedeno kako je povrijedio.

Kostić je kazao da život često pokaže da tvrdnja "napad je najbolja odbrana" uvjek ne prolazi.

Marković: Lomio čekićem u znak upozorenja

“Napadač je priznao makar dio onoga sto je uradio u našem porodicnom domu. Dok je juče sve negirao, danas već priznaje da je koristio čekic kojim je zamahivao i udarao lomeći namještaj u cilju, kako kaže, upozorenja. Svakome je jasno da to nije nikakvo upozorenje, već realizovana prijetnja čekicem kao opasnim oruđem, koja samo pukom srećom nije završila mojim ubistvom”, kazao je “Vijestima” Nikola Marković.

On je rekao da će sud utvrditi pozadinu napada.

“Stvari se polako odmotavaju, a nadamo se da će sud utvrditi da li se radi o psihičkom poremećaju, ili je u pitanju napad sa sasvim drugom pozadinom. To je ključno pitanje na koje mi, kao oštecena porodica, očekujemo odgovor od nadležnih", poručio je Marković.

Milica Ostojić: Pokušavaju da politizuju slučaj

Supruga Dimitrija Ostojića, Milica, danas je u saopštenju napisala da je njen muž mlad, porodičan čovjek, otac dvoje djece koji je primoran da radi više poslova kako bi obezbijedio elementarna sredstva za život i da ona stoji u odbranu njihove porodice i časti.

“Nije riječ o bilo kakvom plaćeniku, poremećenoj ličnosti ili slično. Takve brutalne neistine su samo želja da se slučaj odvede u drugu stranu i politizuje, a riječ je o sasvim jednostavnoj životnoj situaciji u kojoj se mnogi od nas često nađu. Razlika je u tome sto su oni "poznati i slavni", a moj muž tamo neki stolar, ili kako oni kažu “domar”, a ja nastavnica. Dimitrije je stalozena osoba, izuzetno tolerantna, možda i previše. Od svog kolektiva nekoliko puta bio je proglašen za najkolegijalnijeg”, navela je Milica Ostojić.

Bonus video: