Čekićem napao Markoviće: "Nije ovo zbog para, platićete za sve"

“Kazao je: neka što vas Bog ovako proklete stvori, nego vas i sastavi. Nije ovo zbog para, platićete za sve”
159 pregleda 0 komentar(a)
Dimitrije Ostojić, Foto: Privatna arhiva
Dimitrije Ostojić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.06.2017. 09:16h

Direktorici Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanji Ćalović nanijete su teške tjelesne povrede u incidentu koji se juče dogodio u stanu, gdje živi sa suprugom Nikolom Markovićem, lakše povrijeđenim.

U njihovom stanu je nakon nesuglasica oko cijene za sitne popravke došlo do toga da ih je, kako tvrde, napao majstor Dimitrije Ostojić koji je uhapšen. On je dugogodišnji radnik u MANS-u, a na sajtu piše da je glavni logističar.

“Očekujemo da nadležni organi utvrde da li je u pitanju psihički poremećaj ili u pozadini ovog napada ima drugih motiva”, izjavila je Ćalović - Marković sinoć “Vijestima”.

Direktor Urgentnog centra Nermin Abdić kazao je juče ”Vijestima” da su Ćalovićevoj nanesene teže tjelesne povrede, odnosno da su pokidane tetive ruke, zbog čega je hitno operisana, dok je Marković zadobio lakše povrede glave.

Oni su juče dali izjave u Centru bezbjednosti (CB) Podgorica, gdje je priveden i napadač.

Prema izjavi Markovića CB-u, do incidenta je došlo nakon što se požalio Ostojiću da je račun za popravke znatno viši od realnog.

“On je rekao: 'Platićeš koliko ti ja kažem, je li ti jasno? Inače ćemo pričati drugačije. Ako ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji, pazi se dobro'”, kazao je Marković, istakavši da je pojasnio majstoru da će platiti “koliko je dužan, a ne koliko mu on kaže”.

Tvrdi da se u raspravu uključila i njegova supruga, pokušavajući da smiri svog dugogodišnjeg radnika, koji je u jeku verbalnog sukoba izvadio čekić sa metalnom drškom, a Markovića keramičkom posudom udario po glavi, nakon čega je pao u nesvijest.

Marković, inače zamjenik glavnog urednika dnevnih novina “Dan”, rekao je da je Ćalovićeva zadobila povrede pokušavajući da zaustavi Ostojića, koji ga je onesviješćenog udarao rukama i čekićem. Tom alatkom je Ćalovićevoj navodno pokidao tetive.

“Primijetio sam da je Ostojiću ispao čekić..., pa sam rekao Vanji: 'Skloni čekić, pobi nas.' Kada je to čuo on ustaje, odlazi do svog alata i uzima drugi čekić iz kutije i kreće put mene. Ja tada uzimam čekić koji je ispao Dimitriju i nas dvojica stojimo jedan naspram drugoga... On stoji u napetom položaju i gledamo se držeći obojica čekić u ruci”, piše u Markovićevoj izjavi.

Nakon toga je, tvrdi Marković, majstor sjeo i poručio im: “Neka što vas Bog ovako proklete stvori, nego vas i sastavi. Nije ovo zbog para, platićete za sve.”

Potom je u stan upala policija, koju je Ćalovićeva ranije pozvala, uhapsila Ostojića, i pozvali hitnu pomoć na lice mjesta.

"Nijesu htjeli da plate"

Iz Uprave policije juče nijesu željeli da zvanično odgovore šta je Ostojić izjavio u podgoričkom CB-u.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, majstor je potvrdio da je do sukoba došlo zbog cijene za usluge.

Ostojić, prema izvorima iz policije, tvrdi da je do sukoba došlo jer “Markovići nijesu željeli da mu isplate novac za izvršene popravke u njihovom stanu po cijeni koju je rekao”. On je navodno izjavio da je Nikola Marković prvi nasrnuo na njega, što je Marković negirao.

Tvrdi da dugo radi za Ćalovićevu u MANS-u i da su se “prije izvođenja radova dogovorili za cijenu usluga, koju kasnije nijesu željeli da ispoštuju”. Marković je sve to negirao.

Do zaključenja lista nije završeno saslušanje Ostojića kod tužioca.

Bonus video: