Policija tvrdi da je identifikovala osumnjičenog za podmetanje bombe u Beranama

121 pregleda 0 komentar(a)
Ručna bomba, Foto: Shutterstock
Ručna bomba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.06.2017. 13:57h

Beranska policija je rasvijetlila aktiviranje ručne bombe u dvorištu jedne osobe u Beranama, izvršeno prije dva mjeseca, i podnijela poseban izvještaj protiv osumnjičenog, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici CB Berane su danas nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv I.S. (56) iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je osumnjičeni ovo krivično djelo počinio, kako se sumnja, 27.03.2017. godine oko 19,50 časova tako što je u dvorištu svog komšije B.S. aktivirao ručnu vojnu bombu M – 52, gdje je tom prilikom od jačine eksplozije u centru dvorišta nastao krater prečnika oko 25 centimetara i dubine oko 6 centimetara.

"Nastala su i oštećenja na drvenoj ogradi i drvenim stubovima kreveta za vinovu lozu. U događaju nije bilo povrijeđenih", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: