De la Hoja: Borba Mejvedera i Mekregora je cirkus

0 komentar(a)
De la Hoja, Foto: Reuters
De la Hoja, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.05.2017. 10:55h

Bivši svjetski bokserski šampion Oskar de la Hoja rekao je danas da bi meč između Flojda Mejvedera i zvijezde mješovitih borilačkih vještina Konora Megregora bio "cirkus" i "farsa".

Svjetski šampion lake kategorije UFC Irac Konor Megregor (28) rekao je nedavno da je potpisao svoj dio ugovora za borbu protiv 40-godišnjeg Amerikanca Flojda Mejvedera, koji se povukao iz boksa 2015. godine kao neporaženi svjetski bokserski šampion.

Mejveder je rekao da postoji 90 odsto šanse da će se boriti protiv Megregora, ako se bude vratio u ring.

"Uspjeh u jednom sportu ne garantuje uspjeh u drugom. Nije baš da će se Megregor boriti protiv dobrog boksera, niti osrednjeg, on će se boriti protiv najboljeg. Izgleda mi da će cirkus poznat kao borba Flojda Mejvedera i Konora Megregora u bliskoj budućnosti stići u grad", rekao je De la Hoja, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

On je dodao da treba napraviti razliku između sportova.

"Potpuno razumijem privlačnost koju osjeća svaki navijač borbenih sportova. Megregor je gotovo sigurno najbolji MMA borac, a Flojd je Flojd, najdominantniji bokser svog vremena. Da budemo jasni, to su dva različita sporta", naveo je De la Hoja.

De la Hoja, koji se povukao 2009. godine, rekao je da je njemu u interesu dobrobit boksa.

"Naš sport se možda nikada neće oporaviti. Da iskoristim pomalo ekstremnu analogiju - ja sam na primjer prilično dobar golfer. Da li ću moći da se takmičim protiv Rorija Mekilroja, Džordana Spejta ili Serhija Garsije? Naravno da ne. Ne bih ni pokušao", naveo je De la Hoja.

Bonus video: