COK će pomoći Hodžiću na putu ka Tokiju

"Osvajanjem seniorske medalje na Evropskom karate prvenstvu, Hodžić je, iako smo tek na početku olimpijskog ciklusa, postao najozbiljiniji kandidat za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine", navodi se u saopštenju COK
0 komentar(a)
Hodžić COK, Foto: COK
Hodžić COK, Foto: COK
Ažurirano: 16.05.2017. 14:39h

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović primio je karatistu Marija Hodžića, osvajača bronzane medalje na nedavno završenom Evropskom seniorskom prvenstvu.

Izvanredan rezultat koji je Hodžić ostvario, još više dobija na značaju, jer je to prva medalja u muškoj seniorskoj konkurenciji koju je osvojio neki crnogorski karatista, poslije pune 23 godine."

"Osvajanjem seniorske medalje na Evropskom karate prvenstvu, Hodžić je, iako smo tek na početku olimpijskog ciklusa, postao najozbiljiniji kandidat za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine", navodi se u saopštenju COK.

"Predsjednik COK-a, Dušan Simonović, čestitajući Hodžiću na izvanrednom rezultatu, naglasio je da će COK, iz svojih sredstava, opredijeliti stipendiju za Hodžića kako bi i na taj način pomogo u ostvarivanju još kvalitetnijih sportskih rezultata, prije svega sportista u individualnim sportovima.

Predsjednik Simonović takođe vjeruje da će rezultat koji je ostvario Hodžić predstavljati veliki podstrek svim ostalim sportistima i da ćemo u Tokiju imati puno razloga da se radujemo uspjesima crnogorskih sportista", stoji u saopštenju.

"Novoizabrani predsjednik Karate saveza Crne Gore Vladimir Joković i selektor Žarko Raković zahvalili su Predsjedniku COK-a na podršci, ističući da je Hodžićeva medalja plod velikog talenta i predanog rada i sigurni su da će biti iskorišćena na pravi način", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: