Bar: Policija pretresla stan, pronašla kokain i marihuanu, jedna osoba uhapšena

"Došlo se do sumnje da je V.V. u svome stanu počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se V.V. uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga"
69 pregleda 18 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.04.2017. 12:10h

Barska policija je kontrolišući bezbjednosno interesantna lica pretresla stan u kojem su pronašli kokain i marihuanu, te uhapsila jednu osobu.

"Službenici Centra bezbjednosti (CB) Bar su, postupajući po operativnim saznanjima da se u stanu koji se nalazi u ulilci Maršala Tita u Baru vrši omogućavanje opojne droge kokain većem broju lica, pretresla taj stan koji je vlasništvo V.V. (28) iz Bara. Tom prilikom pronašli su sljedeće: tri razvučene "linije" praškaste supstance bijele boje za koju se preliminarnom analizom utvrdilo da se radi o opojnoj drogi kokain ukupne mase dva grama a koje su bile pripremljene za konzumiranje, jedna pvc kesica u kojoj se nalazila praškasta supstanca bijele boje za koju se preliminarnom analizom utvrdilo da se radi o opojnoj drogi kokain bruto težine 2,3grama i jedna ručno pravljena cigareta tzv. džoint u kojem se nalazila biljna sasušena materija zelene boje za koju se preliminarnom analizom utvrdilo da se radi o opojnoj drogi marihuana bruto mase 1,6gr", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su u stanu, pored vlasnika V.V, zatečeni i G.V, D.K, S.D. i E.M.

"Ova lica su saslušana i došlo se do sumnje da je V.V. u svome stanu počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se V.V. uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, te mu da se uz krivičnu prijavu sprovede na dalju nadležnost", kazali su iz Uprave policije.

Kriminslistički tehničari su uradili preliminarnu hemijsku analizu oduzete droge, koja će biti proslijeđena Forenzičkom centru na dalje vještačenje.

"V.V. i ostala lica su članovi Organizovane kriminalne grupacije (OKG) iz Bara. Policija je u proteklom periodu protiv V.V. podnijela više krivičnih prijava zbog krivičnih djela: ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nasilničko ponašenje i teška tjelesna povreda", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: