Policija pretresla stan Baranina: Našli automatsku pušku, pištolj i municiju

Prema policijskoj evidenciji Velimir Radosavović je član jedne od barskih kriminalnih grupa
102 pregleda 7 komentar(a)
Automatska puška, Kalašnjikov, Foto: Shutterstock.com
Automatska puška, Kalašnjikov, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.03.2017. 11:27h

Pretresom stana koji koristi Baranin Velimir Radosavović (24) barska policija oduzela je bombu, pištolj, automatsku pušku i municiju.

Prema pouzdanim saznanjima "Vijesti" Radosavovićev otac pred inspektorima je tvrdio da je oružje njegovo, a ne dvadesetčetvorogodišnjaka.

Po nalogu tužioca oružje će biti poslato na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Prema policijskoj evidenciji Velimir Radosavović je član jedne od barskih kriminalnih grupa.

UP: Otac preuzeo odgovornost

Barska policija uhapsila je dans Radosavovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su danas u jutarnjim časovima, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju, sprječavnju i suzbijanju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozovnih materija kod građana, lišili slobode S.R. (52) iz Bara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, službenici CB Bar su, postupajući po operativnim saznanjama, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres stana i drugih prostorija u kojima boravi V.R. (23) iz Bara a koje koristi njegov otac S.R.. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli:

  • Automatsku pušku
  • 5 okvira sa 146 komada municije za automatsku pušku
  • Pištolj marke CZ M70 cal. 7,65 sa okvirom
  • Ručna bomba M75
  • Topovski udar – pirotehničko sredstvo kao i veća količina municije.

"U toku kriminalističke obrade otac S.R. je preuzeo odgovornost za navedeno krivično djelo na sebe. Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se tačno utvrditi čiji su tragovi pronađeni na navedenim predmetima. Osumnjičeni S.R. je po nalogu državnog tužioca u ODT u Baru lišen slobode, biće sproveden na dalje postupanje u zakonskom roku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava", kazali su iz policije.

Bonus video: