Samardžić "poništio" sporazum o priznanju krivice

Danas je u sudnici kazao da ne pristaje na sporazum i da je tada priznao i stvari koje nije uradio
113 pregleda 11 komentar(a)
Zlatko Samardžić, Foto: Filip Roganović
Zlatko Samardžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.03.2017. 13:59h

Kotorski policajac Zlatko Samardžić danas je pred Višim sudom “poništio” sporazum o priznanju krivice, koji je potpisao sa specijalnim državnim tužiocem Sašom Čađenovićem.

Uhapšeni pomoćnik komandira kotorskog Odjeljenja bezbjednosti u oktobru je, mjesec nakon hapšenja, tužiocu do tančina ispričao kada je i kako postao član kavačke kriminalne grupe, ali i koje je sve informacije odavao vođama tog klana.

Sa Čađenovićem se nagodio da provede pet i po mjeseci u zatvoru.

Danas je u sudnici kazao da ne pristaje na sporazum i da je tada priznao i stvari koje nije uradio.

Prije par mjeseci, dobrovoljno je priznao da je šefovima kotorskog klana javljao kada policija kreće u pretres njihovih stanova, upozoravao ih da se čuvaju ili bježe ukoliko je postojala mogućnost da budu privedeni, zbog čega su oni uvijek bili korak ispred organa gonjenja.

Samardžić je uhapšen 12. septembra 2016. godine u Kotoru.

Lisice na ruke tada su stavljene Podgoričaninu Đerđu Camaju, Kotoranima Goranu Ljubatoviću, Aleksandri Bogdanović, Nikoli Andriću, Igoru Andriću, Tripu Moškovu, Iliji Dedoviću i Stefanu Brnoviću.

Dedović je priznao krivicu, nakon čega je pušten na slobodu.

Vođama kavačke grupe uhapšene u septembarskoj akciji policija i tužilaštvo označili su osuđenika Igora Božovića i Kotoranina Slobodana Kašćelana koji je u bjekstvu.

Kašćelan i Kotorani Vladimir Božović, sin Igora Božovića, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić zvani Major i Davor Prelević izbjegli su hapšenje 12. septembra.

Bonus video: