Provokativna mjera nove generacije

Narodna biblioteka “Stevan Samardžić“ izdavač je knjige Bajića
234 pregleda 0 komentar(a)
Boris Bajić, Foto: Pvsvitanje.me
Boris Bajić, Foto: Pvsvitanje.me
Ažurirano: 27.03.2017. 11:46h

Promocija knjige pjesama "Orfej u ekstazi" Borisa Bajića održana je u sali Gimnazije "Tanasije Pejatović" u Pljevljima. Organizator književne večeri bila je Narodna biblioteka "Stevan Samardžić" koja je i bila izdavač prve knjige pjesama mladog autora iz Pljevalja.

Govoreći o Bajićevoj poeziji pjesnik Zoran Raonić je istakao da mladi autor ima izrazit dar da temu kroz izobilje markantnih detalja i odlično odabranih motiva uobliči u građu za smislenu pjesničku cjelinu. Recenzent knjige Marija Knežević, istakla je da Bajićeva poezija u sebi ima "nešto uznemirujuće, nešto svjesno provokativno kao mjera jedne nove generacije".

"Zapitala sam se - odakle je iznio te svoje suze i kakvim se to glasom pridružio savremenom pjesničkom mnogoglasju? Ni iz čega drugo do iz života samog, iz našeg savremenog undergrounda, strašnijeg ponekad od bilo kog mitskog podzemlja", kazala je Knežević.

Bajić se zahvalio svima koji su pomogli da njegova prva knjiga ugleda svjetlo dana, posebno Branki Kovačević koja je knjigu pripremila za štampu i izvanredno ilustrovala. Bajićeve stihove okupljenima su kazivali učenici Gimanzije Teodora Milinković, Milić Dujović i Danilo Knežević.

Bonus video: