KOSOVSKA POLICIJA ZAPLIJENILA 28 KG HEROINA

Hapsili i funkcionera Rožaja zbog droge

"Od kosovskih kolega još zvanično nijesmo dobili ništa, a nezvanično imamo informacije da je Medo Dacić krivicu preuzeo na sebe dok su Irfan Dacić i Amer Demić pušteni”, kazao je "Vijestima" izvor iz policije
161 pregleda 0 komentar(a)
granični prelaz Kula, Foto: Arhiva Vijesti
granični prelaz Kula, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.03.2017. 06:40h

Kosovska policija je na graničnom prelazu na Savinim vodama u petak zaplijenila 28 kilograma supstance za koju se sumnja da je u pitanju heroin.

Drogu su, prema nezvaničnim informacijama iz crnogorske policije, navodno prenosili Rožajci Irfan Dacić, Medo Dacić i Amer Demić.

"Od kosovskih kolega još zvanično nijesmo dobili ništa, a nezvanično imamo informacije da je Medo krivicu preuzeo na sebe dok su Irfan Dacić i Amer Demić pušteni", kazao je "Vijestima" izvor iz policije.

Amer Demić je šef javnih nabavki u kabinetu predsjednika Opštine Rožaje Ejupa Nurkovića. Hapšeni Medo Dacić i Irfan Dacić su braća jednog od zetova potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića.

Dacići i Demić su, prema tom izvoru, navodno sa dva vozila u petak u prijepodnevnim satima došli na granični prelaz na Savinim vodama u dva vozila. Prilikom pretresa kod njih je nađeno 28 kilograma praškaste supstance.

"Rožajci su tada uhapšeni, a pronađena roba poslata na vještačenje. Medu koji je krivicu preuzeo na sebe je određeno zadržavanje, a dvojica njegovih saputnika su puštena kući", kazao je izvor "Vijesti".

S obzirom na količinu, zaplijenjena droga u uličnoj prodaji košta preko pola miliona eura.