Begović i Heinzman pobjednici slalomske trke "Montenegro FIS Cup 2017"

Takmičarke iz Crne Gore Bojana i Nataša Milošević kao i Milena Radojičić diskvalifikovane su u prvoj, a Ivana Bulatović u drugoj vožnji. Crnogorski skijaš Bojan Kosić trku je završio na desetom mjestu, dok je Eldar Salihović diskvalifikovan
2 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2017. 12:44h

Dora Begović iz Hrvatske u ženskoj i Švajcarac Simon Heinzman u muškoj konkurenciji pobjednici su slalomske trke "Montenegro FIS Cup 2017" koja je vožena na Savinom kuku.

U konkurenciji dama drugo mjesto osvojila je Milica Kovačević iz Srbije, a treće Nataša Mohbat iz Libana.

Kod muškaraca srebrnu medalju je osvojio Italijan Đanluka Seri, a Dario Komšić iz Hrvatske bronzanu.

Takmičarke iz Crne Gore Bojana i Nataša Milošević kao i Milena Radojičić diskvalifikovane su u prvoj, a Ivana Bulatović u drugoj vožnji. Crnogorski skijaš Bojan Kosić trku je završio na desetom mjestu, dok je Eldar Salihović diskvalifikovan.

U trci su učestvovala 62 takmičara - sa Tajlanda, iz Argentine, Bolivije, Libana Švajcarske, Poljske, Ukrajine, Rumunije, Italije, Češke, Mađarske, država regiona...

Tehnički delegat međunarodne Ski federacije Jelena Dojčinović takmičenje je ocijenila uspješnim.

"Teški uslovi zbog toplog vremena i mekanog snijega prevaziđeni su velikim naporima organizatora pa je napravljena dobra trka, najbolja moguća u ovom trenutku. Kvalitet staze bio je jako dobar i trka je protekla bez bilo kakvih incidenata ili povreda takmičara", kazala je Dojčinović.

Organizacija trke pripala je Skijaškom savezu Crne Gore, a tehnički organizatori bili su preduzeće Turistički centar "Durmitor" i Smučarski klub "Durmitor" sa Žabljaka.

Kraj takmičarske sezone u ovom sportu planiran je sjutrašnjom, takođe slalomskom FIS trkom na Savinom kuku.

Galerija

Bonus video: