Podgorica: U požaru u stanu poginula jedna osoba, dvije povrijeđene

Stan porodice Piperović je zapečatila policija, a na ulaznim vratima, zidu i stepeništu ulaza vide se tragovi paleži
410 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2017. 11:44h

Podgoričanka Jelena Piperović (70) preminula je u požaru, koji je sinoć oko 03.27 časova buknuo u njenom porodičnom stanu zgrade u Ulici Bratstva jedinstva, kod nekadašnjeg Doma Vojske.

U požaru je opekotine ali i trovanje dimom zadobila i Jelenina kćerka Irena Piperović (30), koja se u teškom stanju i komi nalazi na Odjeljenju intenzivne njege Kliničkog centra.

Teške povrede, opekotine 2 i 3 stepena zadobio je i vlasnik stana - ljekar u penziji Slavko Piperović (78), koji je primljen na odjeljenje Plastične hirurgije KC-a.

Požar u stanu na drugom spratu zgrade ulaza 6/3 prijavljen je Službi zaštite i spasavanja u 03.27 časova, a prvo vozilo vatrogasne je stiglo dva minuta kasnije, jer se vraćalo sa druge intervencije.

Požar je ugašen u 03.46 časova, ali za Jelenu nije bilo spasa već su je vatrogasci bez znakova života pronašli na podu spavaće sobe velikog stana iz kojeg je na sve strane kuljao dim. Pored nje u nesvjesnom stanju pronađena je i njena kćerka.

"Požar je bio uveliko zahvatio stan, kada su vatrogasci došli, pa je vjerovatno počeo dosta ranije. Na podu sobe vatrogasci su našli beživotno žensko tijelo, kao i onesviješćenu djevojku. Ta soba nije bila vatrom zahvaćena. Iz susjednog stana je u bolnicu zbog trovanja dimom prebačena trudnica. Vlasnik stana je bio u hodniku zgrade kada su vatrogasci došli", rekao je načelnik Službe zaštite i spasavanja Andrija Čađenović.

U gašenju požara učestvovalo je 11 vatrogasaca sa četiri vozila.

Nakon požara u stanu u Ulici Bratstva i jedinstva, dežurni tužilac Osnovnog državnog tuzilastva u Podgorici je izvršio uviđaj u prisustvu vještaka porotivpožarne i elektro struke.

"Izdate su naredbe za obdukciju tijela preminule. Od posljedica požara više lica zatražilo je medicinsku pomoć. Uzrok požara biće poznat nakon izvršenih vještačenja i drugih dokaza prikupljenih u izviđaju", saopšteno je iz tužilaštva.

Zbog požara i dima, koj je kuljao na sve strane, vatrogasci i policija su tokom gašenja evakuisali nekoliko stanova iznad Piperovića. Nekoliko djece ali i trudnica su zbog toga što su se nagutali dima povedeni u Urgentni blok KC-a gdje su ih ljekati pregledali i pustili kući...

"Ništa nijesmo čuli. Naš dobri komšija Slavko nam je lupao na vrata, ali smo spavali i nijesmo čuli. Tek kada je stigla vatrogasna i kada je došlo do vike i galame mi smo se razbudili i vidjeli da gori stan prvih komšija. Kada sam izašao ispred vidio sam Slavka ispred, činjelo mi se da je u stanju teškog šoka. Odmah me je pitao: "šta mi je sa porodicom"...ispričao je "Vijestima" prvi komšija porodice Piperović.

Stan porodice Piperović je zapečatila policija, a na ulaznim vratima, zidu i stepeništu ulaza vide se tragovi paleži.

U ulazu zgrade ali i ispred oko podne se osjećao jak miris dima...

Galerija

Bonus video: