Budućnost ispustila pobjedu, Jedinstvo u drugom uzastopnom finalu

Finalna serija plej-ofa igra se na tri dobijena meča, a prvi bi, prema kalendaru, trebao da bude odigran 1. aprila, iako je moguće da dođe do pomjeranja kalendara, te da finale počne ranije.
1 komentar(a)
Jovan Delić, Foto: Filip Roganović
Jovan Delić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.03.2017. 20:07h

Drugi put u dva dana je pet setova odlučivalo u polufinalu plej-ofa, na radost ljubitelja odbojke i prisutnih u dvoranama - poput Budvanske rivijere (u Nikšiću protiv Volej stara), i odbojkaši Jedinstvo Bemaxa su slavili sa 3:2 (26:28, 25:21, 18:25, 25:22, 15:12), u Podgorici protiv Budućnosti Capital Plaze, i sa 2:0 u pobjedama se plasirali u finale, gdje će, kao i prošle godine igrati protiv Budvana.

Bjelopoljci su prvi duel pred svojim navijačima dobili 3:0 (25:22, 25:13, 25:22).

Prošle godine je Budvanska rivijera slavila 3:0 u pobjedama, uz samo jedan izgubljen set. Ove godine je, što zbog pojačanog Jedinstva, a posebno zbog kadrovskih i finansijskih problema u šampionskom timu, situacija drugačija, pa bi finale trebalo biti jako neizvjesno i interesantno.

Jedinstvo je slavilo u finalu Kupa, prvi put u klupskoj istoriji, protiv Budvana (3:1), i sigurno će pokušati da se domogne i duple krune...

Što se tiče meča između Budućnosti i Jedinstva, Podgoričani su pred svojim navijačima bili blizu da pobijede i izbore majstoricu, vodili su 1:0 i 2:1 u setovima (kao Volej star protiv Budvanske rivijere), imali su i prednost od 12:10 u petom, odlučujućem setu, ali su ostali praznih ruku.

Meč-viner bio je korektor gostiju Jovan Delić, bivši igrač Budućnosti, koji je na 12:12 prvo osvojio poen iz kontre, a onda i dva uzastopna iz bloka, Vidiću i Boškoviću (najboljem u domaćem timu) za trijumf i veliko slavlje na terenu, ali i dobrom dijelu tribina, u, inače, odličnoj atmosferi za odbojkaške prilike.

Finalna serija plej-ofa igra se na tri dobijena meča, a prvi bi, prema kalendaru, trebao da bude odigran 1. aprila, iako je moguće da dođe do pomjeranja kalendara, te da finale počne ranije.

Budućnost Capital Plaza – Jedinstvo Bemax 2:3 (28:26, 21:25, 25:18, 22:25, 12:15)

Podgorica - Dvorana: Univerzitetska dvorana. Gledalaca: oko 300. Sudije: M. Delić i D. Vučinić (oboje iz Podgorice).

Budućnost Capital Plaza: B. Vlahović, Bošković, Peruničić, N. Radović, Dubak, Hadžisalihović, Šćepanović, Tatar, I. Vlahović, Jelić, Vidić, B. Radović, Zvicer, Pavićević. Trener: Zoran Vukčević.

Jedinstvo Bemax: Kuburović, Đuretić, Delić, Dizdarević, Pavićević, B. Bulatović, Rudić, L. Bulatović, Bugarin, Tomić, Popović, Vukić. Trener: Darko Prebiračević.

Bonus video: