Makedonski državljanin uhapšen u Budvi: Odležaće pet dana zbog grafita

“Vijestima” je rečeno da će Makedonac, nakon izlaska iz zatvora, morati da se javi upravi škole, kako bi se dogovorio o uklanjanju ispisanih grafita o svome trošku
102 pregleda 7 komentar(a)
Grafiti, Budva, Foto: Vuk Lajović
Grafiti, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.03.2017. 09:08h

Makedonski državljanin I.N. (27) provešće pet dana u zatvoru u Spužu zbog ispisivanja grafita na fasadi budvanske Druge osnovne škole.

Njemu je sudija za prekršaje odredio novčanu kaznu, koja je preinačena u zatvorsku jer nije imao novca da plati, potvrđeno je “Vijestima”. Makedonca su uhapsili inspektori nakon što je fasada osvanula ispisana crvenim sprejom. Slučaj je prijavljen policiji, a Makedonac je uhapšen preksinoć, kada je, navodno, pokušavao ponovo da ostavi „trag“ na zidu škole. Uz prekršajnu prijavu zbog uništavanja tuđe imovine, priveden je sudiji za prekršaje.

“Vijestima” je rečeno da će Makedonac, nakon izlaska iz zatvora, morati da se javi upravi škole, kako bi se dogovorio o uklanjanju ispisanih grafita o svome trošku.

Gotovo da nema fasade u Budvi, sportskih terena ili privremenih objekata na kojima nijesu ispisane razne poruke, nerijetko i šovinističke. Nasuprot tome, murali su prava rijetkost. Fondacija Budva 2020 prije pola godine je inicirala akciju kada je na fasadi zgrade pored sportskog igrališta u naselju Dubovica napravljen veliki mural, što je trebalo da posluži kao primjer kako se mogu usmjeriti ljudi da uljepšaju grad.

Bonus video: