Herceg Novi: Uhapšeni osumnjičeni za 25 teških krađa

Nadležni sudija za istragu je za B.R. odredio istražni pritvor i on je potom sproveden u ZIKS, dok je B.P. pušten da se brani sa slobode
90 pregleda 2 komentar(a)
lopov, razbojnik, krađa, Foto: Shutterstock.com
lopov, razbojnik, krađa, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.03.2017. 11:07h

Policija je uhapsila B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog, zbog sumnje da su od septembra 2016. godine do marta 2017. godine na teritoriji Opštine Herceg Novi počinili 25 krivičnih djela teška krađa.

"Nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, protiv ova dva lica je nadležnom tužilaštvu podnijet izvještaj kao dopuna krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, zbog postojanja osnovane sumnje da su u navedenom vremenskom periodu izvršili 14 krivičnih djela teška krađa, od kojih su pet, kako se sumnja, izvršili zajedno dok je osumnjičeni B.R. preostalih devet izvršio sam. Kada su u pitanju ostalih 11 teških krađa za koje se sumnjiče ova dva lica, službenici CB Herceg Novi su identifikovali objekte u kojima su počinjena ova krivična djela i ona će biti procesuirana nakon stupanja u kontakt sa vlasnicima koji se trenutno ne nalaze u tim kućama", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su B.P. i B.R. vršili teške krađe tako što su nasilno otvarali prozore ili lomili stakla i ulazili u unutrašnjost stanova i kuća, odakle su krali LCD i plazma televizore, lap topove, ručne satove, skupocjeni zidni sat, kućanske aparate, alat i ostale vrijedni stvari koje su zatekli u ovim kućama i stanovima.

"Oni su potom, kako se sumnja, putničkim motornim vozilom, koje su koristili tokom izvršenja krivičnih djela, otuđene predmete i stvari odvozili svojim kućama i naknadno, za manje novčane iznose, su ih prodavali drugim licima sa područja Herceg Novog od kojih je jedan broj identifikovan, dok se još uvijek radi na identifikaciji ostalih lica koja su kupovala otuđene stvari. Službenici CB Herceg Novi su do sada pronašli jedan dio otuđenih stvari i vratili ih vlasnicima, dok se na pronalasku ostalih stvari intenzivno radi. Materijalna šteta pričinjena u ovih 14 krivičnih djela teška krađa, koja su već procesuirana nadležnom tužiocu, a za koja se sumnjiče ova dva lica, iznosi oko 12.000 eura.", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da iznos materijalne štete pričinjene u ostalih 11 teških krađa, za koje postoje dokazi koji ukazaju na osnov sumnje da su ih počili B.P. i B.R, se utvrđuje.

"Osumnjičeni B.P. i B.R. su, uz poseban izvještaj, privedeni nadležnom tužiocu, nakon čijeg saslušanja su privedeni nadležnom sudiji za istragu. Nadležni sudija za istragu je za B.R. odredio istražni pritvor i on je potom sproveden u ZIKS, dok je B.P. pušten da se brani sa slobode", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: