Sjekloća: Nikada tako nisam pokraden

"Pitam se da li sam zaista zadržao titulu", zapitao se Stiglic
55 pregleda 10 komentar(a)
Nikola Sjekloća, Foto: Mdr.de
Nikola Sjekloća, Foto: Mdr.de
Ažurirano: 19.03.2017. 13:26h

Budvanin Nikola Sjkekloća, iako je zaslužio, nije uspio da osvoji titulu profesionalnog prvaka Evrope u debitantskom nastupu u poluteškoj kategoriji. On je boksovao neriješeno sa šampionom Robertom Stiglicem pred 5.500 gledalaca, iako...

Njemački mediji, bez ikakve sumnje, navode da je rezultat (115:113, 114:114, 113:114) smiješan, i citiraju trenera njemačkog boksera Dirka Džemskog tokom pauza između rundi:

"Donosi odluke, ne samo kada je distanca dobra. Spavaš od starta borbe"!

Ipak, domaći teren ili nešto drugo uticali su na škotskog sudiju Viktora Lahlina da dodijeli dva boda prednosti Stiglicu.

Robert STIEGLITZ vs Nikola SJEKLOCA

Iako njemački mediji navode da je Sjekloća dominirao, da je Stiglic u devetoj bio u nokdaunu a u osmoj je zbog nepropisnog udaranja dobio i javnu opomenu.

"Od posljednja tri poraza u Njemačkoj, ako sam uopšte izgubio prethodna dva, ovaj zasigurno nisam. Osjećam da sam pokraden kao nikada u profi ringu. Ja sam iskusan bokser i svakako nisam zaslužio da bude urađeno ovo što jeste. Osjećam se razočaranim i pokradenim", kazao je 38-godišnji Budvanin.

Ni Stiglic nije očekivao takve bodovne liste.

"Pitam se da li sam ja zaista zasdržao titulu?! Nijesam uspio da pronađem način da mu priđem, držim distancu kakva mi odgovara...bio je isuviše brz. I kada bih uspio da dođem u situaciju da napadnem imao je rješenja i vodio je borbu. Moram da sada izanaliziram zašto je to bilo tako", priznao je 35-godišnji bivši svjetski šampion, a sada evropski prvak.

"Nikola je odboksovao vrhunski i zasigurno jedan od najbojih mečeva u karijeri. Primio je svega četiri do pet udaraca, a sa druge strane rival je bio u nokdaunu, imao javnu opomenu i na "staklenim" nogama je dočekivao finiš svake runde. Nejasno mi je kako je Lahlin dosudio dva poena prednosti Stiglicu. Uputili smo prigovor Evropskoj bokserskoj uniji i ukoliko ne dobijemo revanš, tražićemo da Nikola boksuje za upražnjenu titulu u Budvi i tako kruniše blsitavu karijeru", naglasio je Luka Popović, promoter 38-goidšnjeg trofejnog boksera iz Budve.

Bonus video: