Derbi u Bijelom Polju, enigma u Budvi

0 komentar(a)
Budvanska rivijera - Volej star, Foto: OSCG
Budvanska rivijera - Volej star, Foto: OSCG
Ažurirano: 18.03.2017. 11:20h

Iako derbi polufinala plej-ofa odbojkaša igraju Jedinstvo Bemax i Budućnost Capital Plaza, nekako je u centru pažnje, kao na finalnom turniru Kupa, duel Budvanske rivijere i nikšićkog Volej stara.

Ne zbog sportskih razloga, već zbog finansijski problema kroz koji prolaze oba kluba, Volej star svake godine, a Budvani ponajviše u ovoj.

Nikšićani su u posljednjem trenutku našli sredstva da se pojave na završnici Kupa, sa dvoje kola će i za Budvu na prvi meč polufinala plej-ofa (u odnosu na Kup se u ekipu vraća Cebalović, a neće biti Crnogorca).

Sa druge strane, zbog neisplaćenih zaostalih ugovornih obaveza, na Kupu nije bilo Kolumbijaca Hurtada i Karabalija, dok je ostatak ekipe, ne računajući podmladak, bio odlučio da ne igra plej-of do isplate dugovanja, ili barem dijela.

Očigledno ne čvrsto, jer klub im nije našao pare, ali kako se plej-of bliži, raste broj igrača koji su se predomislili. Tako će se u sastavu, pored kadeta i juniora (Kastratovića, Ivanovića, Marovića, Lečića, Dokića) protiv Volej stara naći sigurno tehničar Mamedov, primači Kilko i Prušević, te korektor/primač Hurtado.

Sigurno neće biti najboljeg igrača Nikolića, prvi meč neće igrati ni Lakčević i Zoranić, ali nije isključeno da budu u ekipi od drugog susreta, dok se drugi Kolumbijac, Karabali još misli. U Budvanskoj rivijeri je, odavno, svaki scenario moguć...

Dok se u Budvi sklapa „igrački mozaik“, prvi meč drugog polufinala su u drugačijem ambijentu spremali Jedinstvo i Budućnost. Bjelopoljci su osvajanjem trofeja u Kupu, prvog u klupskoj istoriji, već napravili podvig, ali ne žele tu da se zaustave.

Šansu vide i u plej-ofu, posebno ako se u Budvi ne sredi situacija. Mlađana Budućnost nikako da u važnim mečevima potvrdi potencijal o kome se uporno priča, pa im mečevi sa Jedinstvo ostaju kao posljednja šansa...

Parovi

Danas

Budvanska rivijera – Volej star (15, live stream)

Jedinstvo Bemax – Budućnost Capital Plaza (20, live stream)

Bonus video: