Nikola Đukić ne posustaje, četvrta pobjeda u 5. kolu

Nikola Đukić ne psosutaje na šampionatu u Baru
0 komentar(a)
Nikola Đukić, Foto: ŠSCG
Nikola Đukić, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 15.03.2017. 20:44h

Najmlađi crnogorski velemajstor Nikola Đukić igra u sjajnoj formi na Pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u šahu. On je juče u 5. kolu u Baru zabilježio četvrtu pobjedu i uz remi sa 4,5 bodova drži suvereno vrh tabele.

Đukić je u sicilijanskoj odbrani uspio da bijelim figurama dobije talentovanog domaćeg igrača Luku Draškovića, koji je baš pred državno prvenstvo u Baru, na turniru u Beogradu osvojio prvi velemajstorski bal.

Odigrana su i dva velemajstorska derbija, i oba su završena podjelom boda. Najstariji velemajstor Božidar Ivanović je remizirao sa Milanom Draškom, dok su bod podijelili i Nebojša Nikčević i Dragan Kosić. Bila su to jedina dva remija u još jednom borbenom kolu, a Dragiša Blagojević, Đorđije Kontić i Blažo Kalezić su opravadali uloge favorita. Kalezić igra dobro i sakupio je 3,5 poena, bod manej od viodećeg Đukića.

Rezultati 5. kola: Andrej Šuković - Blažo Kalezić 0:1, Dragiša Blagojevićć - Miloš Pečurica 1:0, Nikola Đukić - Luka Drašković 1:0, Božidar Ivanović - MIlan Draško remi, Nebojša Nikčević - Dragan Kosić remi, Đorđije Kontić - Vaso Petijević 1:0.

Šahistkinje 7. kolo: Tijana Rakić - Nikolina Anđelić 1:0, Nina Delević - Nikolina Koljević remi, Mateja Popović - Lidija Blagojević 0:1.

Bonus video: