Mislio sam da nosim čaj, a ne marihuanu

Rekao je da su pri njegovom preuzimanju džaka tu bile još dvije osobe koje nije poznavao, a koje su imale zaduženje da nose još jedan džak i torbu: “Nijesam znao šumski put kojim je trebalo da idemo, već sam pratio onog sa torbom koji je išao prvi
304 pregleda 18 komentar(a)
marihuana, Foto: Shutterstock.com
marihuana, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.03.2017. 21:11h

Albanski državljanin Armando Vulaj (23) juče je u podgoričkom Višem sudu kazao da je vjerovao da se u džaku koji je prenosio iz Albanije u Crnu Goru nalazi čaj, jer mu je to rekao čovjek za kojeg je obavljao taj posao.

Optužen je za šverc 54 kilograma skanka.

Ispričao je da mu je nekoliko dana prije nego što je uhapšen u kafiću u Albaniji prišao muškarac i ponudio mu da za 20 eura prebaci do Crne Gore džak čaja. Objasnio je da je na to pristao jer je bio u lošoj materijalnoj situaciji i nezaposlen: ““Nijesam pitao o kakvom se čaju radi. Samo mi je rečeno da je planinski. To se radilo da bi se izbjeglo plaćanje nekih taksi”, kazao je okrivljeni.

Rekao je da su pri njegovom preuzimanju džaka tu bile još dvije osobe koje nije poznavao, a koje su imale zaduženje da nose još jedan džak i torbu: “Nijesam znao šumski put kojim je trebalo da idemo, već sam pratio onog sa torbom koji je išao prvi. Sve sam nesvjesno radio, misleći da je to čaj. Sramota me je od vas i od svoje porodice. Ovako nešto se neće ponoviti”.

Prema navodima optužnice, Vulaj je iz Albanije unio 62 pakovanja marihuane. “Kada ih je policija zatekla u krijumčarenju, dvojica nepoznatih saučesnika su pobjegla a Vulaj je uhapšen”.

Bonus video: