Heroin zbog duga nosio preko Crne Gore u Italiju

"Optuženi Arifi na zapisniku pred višim državnim tužiocem priznao je izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, pa je i po nalaženju ovog suda, njegovo priznanje u toj fazi postupka u saglasnosti sa dokazima provedenim na glavnom pretresu"
52 pregleda 1 komentar(a)
Presuda, suđenje
Presuda, suđenje
Ažurirano: 08.03.2017. 07:32h

Apelacioni sud potvrdio je presudu albanskom državljaninu Arifi Emilianu, koji je zbog šverca oko 27 kilograma heroina osuđen na četiri godine zatvora.

Prvostepenu presudu izrekla je sutkinja Vesna Moštrokol u Višem sudu u Podgorici.

Sud je na osnovu Krivičnog zakonika, prema optuženom izrekao mjeru bezbjednosti oduzimanja 26.719,33 grama heroina i putničkog motornog vozila “pežo 308”.

"U presudi nijesu počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka. Izreka presude je jasna i sadrži sve one činjenice i okolnosti koje predstavljaju elemente bića krivičnog djela, dok su u obrazloženju presude dati jasni i valjani razlozi o odlučnim činjenicama. Optuženi Arifi na zapisniku pred višim državnim tužiocem priznao je izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, pa je i po nalaženju ovog suda, njegovo priznanje u toj fazi postupka u saglasnosti sa dokazima provedenim na glavnom pretresu. Optuženi u odbrani na glavnom pretresu nije sporio da je 25. 2. 2016. vozilom, preko graničnog prelaza iz Albanije ušao u Crnu Goru, pri čemu je istakao da je imao namjeru da preko Hrvatske nastavi za Italiju, a sve iz razloga što je pristao da na ime duga i za određenu novčanu naknadu, iz Albanije preko Crne Gore u Italiju prenese opojnu drogu... Ova droga je bila posebno zapakovana i sakrivena u specijalno izrađenom bunkeru između instrument table i motora vozila, koju su pronašli službenici Uprave carina i policije na graničnom prelazu Debeli brijeg”, navodi se u obrazloženju presude Apelacionog suda.

Bonus video: