Uloga crnogorskih dramskih pisaca

Gosti će biti pisci Bojana Mijović, Vasko Raičević , Aleksandar Radunović Popaj, sa kojima će razgovor o savremenoj crnogorskoj dramskoj književnosti, ulozi i položaju crnogorskih dramskih pisaca danas, voditi publicista i novinar Vanja Kovačević. Kao ilustraciju rada autora, publika će biti u prilici da pogleda inserte iz njihovih postavljenih komada
98 pregleda 0 komentar(a)
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti, Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.02.2017. 20:43h

Program posvećen novijoj dramskoj književnosti i savremenim dramskim piscima u Crnoj Gori biće organizovan u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović” u okviru ciklusa “Savremena crnogorska književnost” u petak, 24. februara, u sali DODEST u 20 sati.

Gosti će biti pisci Bojana Mijović, Vasko Raičević , Aleksandar Radunović Popaj, sa kojima će razgovor o savremenoj crnogorskoj dramskoj književnosti, ulozi i položaju crnogorskih dramskih pisaca danas, voditi publicista i novinar Vanja Kovačević. Kao ilustraciju rada autora, publika će biti u prilici da pogleda inserte iz njihovih postavljenih komada.

Aleksandar Radunović Popaj je rođen 1971. na Cetinju. Osnovne i specijalističke studije dramaturgije završio je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Trenutno pohađa master akademske studije na FDU u Beogradu, odsjek dramaturgija.

Bojana Mijović (1978) pripada prvoj generaciji svršenih dramaturga cetinjskog FDU-a, na kojem je završila i postdiplomske specijalističke studije. Trenutno je student master studija na FDU u Beogradu.

Vasko Raičević je rođen 1979. u Podgorici. Osnovne i specijalističke studije dramaturgije završio je na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti. Njegova drama “Dobra smrt” postavljena je u CNP-u, kao i u Rusiji, u pozorištima u Toboljsku i u Rostovu na Donu.

Bonus video: