Petijević, Kontić i Pečurica u eliti

201 pregleda 0 komentar(a)
Vaso Petijević, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Vaso Petijević, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 22.02.2017. 21:28h

Pobjedom u polufinalu seniorskog prvenstva Crne Gore u šahu, Vaso Petijević, član ŠK Kotor, plasirao se na 69. Pojedinačno prvenstvo Crne Gore.

Pored Petijevića, koji je na turniru u Nikšiću sakupio šest bodova, za državno prvenstvo kvalifikovali su se Đorđije Kontić (ŠK Elektroprivreda) i Miloš Pečurica (ŠK Rumija), koji su završili na diobi između drugog i četvrtog mjesta, a po dodatnim kriterijumima Vlastimiru Bujišiću (ŠK Rudar), za učešće na šampionatu će biti potreban odustanak nekog od kvalifikovanih šahista.

Konkurencija u Nikšiću je bila izuzetno jaka, jer se takmičilo 54 šahista. Tim turnirom kompletiran je spisak učesnika seniorskog prvenstva, koje će se odigrati u Baru, od 11. do 21. marta, u Hotelu Sidro.

To će biti jedan od najjačih šampionata sa šest velemajstora - učestvuju Dragiša Blagojević, Milan Draško, Nikola Đukić, Božidar Ivanović, Dragan Kosić i Nebojša Nikčević, trojica internacionalnih majstora, Luka Drašković, Blažo Kalezić i Đorđije Kontić, Fide majstor Vaso Petijević i majstorski kandidati Miloš Pečurica i Andrej Šuković.

Organizatori prvenstva biće Šahovski savez Crne Gore, SO Bar i Luka Bar.

Bonus video: