JEDNO OTUĐENO NA KOSOVU, DRUGO U PLAVU

Beranska policija pronašla dva ukradena automobila

Dodaje se da je o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, od kojeg su policajci zatražili a potom i dobili naredbu za vještačenje ovog vozila
151 pregleda 0 komentar(a)
Automobili, Prodaja auta, Foto: Shutterstock
Automobili, Prodaja auta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.02.2017. 16:53h

Beranska policija pronašla je dva ukradena vozila i to jedno koje je prije godinu i po dana ukradeno na Kosovu, dok su drugo vozilo koje je ukradeno u Plavu pronašli u Beranama.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane pronašli su dva otuđena vozila i to jedno koje je prije godinu i po dana otuđeno na Kosovu, dok su drugo vozilo koje je otuđeno u Plavu pronašli u Beranama istog dana kada je i otuđeno. Naime, službenici CB Berane su 25. jula 2016. godine u centru Berana kontrolisali putničko motorno vozilo „BMW X 5“, inostranih registarskih oznaka, kojim je upravljao N.J. (25) iz Berana. Policijski službenici su raspolagali saznanjem da je na vozilu koje koristi N.J. falsifikovan broj šasije, te su ga stoga privremeno oduzeli radi provjera", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, od kojeg su policajci zatražili a potom i dobili naredbu za vještačenje ovog vozila.

"Vješačenjem u Forenzičkom centru u Danilovgradu utvrđeno je da je broj šasije na pomenutom vozilu falsifikovan. Nakon toga, službenici CB Berane su putem NCB Interpol Podgorica izvršili provjere. Sveukupne aktivnosti dovele su do saznanja da je pomenuto vozilo otuđeno 08. avgusta 2015. godine u Prizrenu – Kosovo. Službenici CB Berane su protiv N.J. potom nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo faslifikovanje isprave. Dalje aktivnosti koje su preduzete dovele su do identifikovanja lica za koje se sumnja da je ovo vozilo otuđilo u Prizrenu. Radi se o M.Š. (37) iz Berana. Sumnja se da je M.Š, 08. avgusta 2015. godine u Prizrenu, navedeno vozilo „BMW X5“, vlasništvo S.K. iz Prizrena, otuđio iz privatnih prostorija ovog lica u kojima je vozilo bilo zaključano. M.Š. je potom, kako se sumnja, vozilo prodao N.J. koji je zatim falsifikovao broj šasije na motoru vozila kao i dokumenta za ovo vozilo koja je potom upotrijebio kao prava. Konačne potvrde putem jednog od biroa Interpola u inostranstvu u vezi sa ovim vozilom su pribavljene 09. februara 2017. godine, te je stoga, nakon ustupanja dijela dokumentacije od strane nadležnih organa na Kosovu radi vođenja krivičnog postupka u našoj državi a u vezi sa krivičnim djelom počinjenim u inostanstvu, krivična prijava protiv M.Š, zbog teške krađe u Prizrenu, nadležnom tužiocu u Beranama podnijeta 16. februara 2017. godine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će vozilo u propisanoj proceduri biti vraćeno vlasniku.

"Drugo vozilo koje je pronađeno a koje je bilo otuđeno je vozilo „VW Golf III“, vlasništvo D.B. iz Plava. Vozilo je otuđeno 18. februara 2017. godine u Plavu. Službenici CB Berane su istog dana pronašli vozilo i vratili ga vlasniku. Vozilo je bilo parkirano u blizini Gimnazije „Panto Mališić“ u Beranama, a utvđeno je da je vozilo otuđio maloljetnik iz Berana star 13 godina koji je s obzirom na uzrast krivično neodgovoran. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama", kazali su iz Uprave policije.