ODREĐEN MU PRITVOR

Uhapšen Podgoričanin: Turčin ga unajmio da naplati dug od zemljaka

Zbog sumnje da je pokušao da iznudi novac, pritvoren Podgoričanin Š. N.
279 pregleda 10 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.12.2018. 07:40h

Budvanska policija uhapsila je Podgoričanina Š. N. koji se sumnjiči da je pokušao da iznudi novac od turskog državljanina. Njemu je sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio pritvor, zbog krivičnog djela pokušaj iznude koje mu je na teret stavio tužilac nakon saslušanja.

Pritvor je određen da ne bi uticao na svjedoke, a trajaće dok izjave ne budu dali svi akteri događaja.

Podgoričanin je navodno sa drugom bio je “unajmljen” da za potrebe drugog turskog državljanina, nastanjenog u Podgorici, naplati dugovanje od njegovog zemljaka koji živi u Budvi.

Turski državljani su prije više od godinu navodno došli u Crnu Goru i otvorili trgovačke radnje, u Podgorici i Budvi.

“Turčin iz Budve zadužio se kod zemljaka, ali je izbjegavao da nakon ljeta, kada je bio krajnji rok, vrati uzeti novac. Da bi namirio dug, Turčin se raspitao po Podgorici i angažovao dva korpulentna momka, koji su sa njim došli do Budve da mu pomognu u naplati.

Nakon što su bili u nekom lokalu u Budvi, otišli su do stana gdje živi drugi Turčin i tu pokušali na silu da mu uzmu novac“, rečeno je “Vijestima“.

Slučaj je prijavljen policiji koja je odmah privela osumnjičene i uzela izjave.

Tek nakon što svi svjedoci budu dali izjave, jer je potrebno angažovanje sudskih prevodioca za turski jezik, Tužilaštvo u Kotoru će odlučiti o eventualnom podizanju optužnica, rečeno je “Vijestima”.

Prema nezvaničnim informacijama, drugi turski državljani su počinili još nekoliko krivičnih djela i prekršaja u proteklih pola godine.

Turaka je sve više na primorju, prije svega u Budvi, koja im je najinteresantnija za biznis.

“Vijesti“ su ranije objavile da su turski državljani kupili više od stotinu nekretnina i da nema zgrade u prvoj gradskoj zoni, uz samu obalu, gdje se bar jedna nekretnina ne vodi na njih.

Gotovo 20 poslovnih prostora, posebno u najatraktivnijem dijelu Budve - Starom gradu i okolini, iznajmili su turski državljani za butike, suvenirnice, ugostiteljske lokale... 

Preporučujemo za Vas