Jedinstvo dočekuje Budućnost u derbiju: Pada odluka o drugom mjestu?

0 komentar(a)
Jovan Delić, Budućnost - Jedinstvo, Foto: OK Budućnost
Jovan Delić, Budućnost - Jedinstvo, Foto: OK Budućnost
Ažurirano: 11.02.2017. 10:22h

Derbi 7. kola Prve lige odbojkaša igra se večeras u Bijelom Polju između Jedinstvo Bemaxa i Budućnosti Capital Plaze.

Ovaj duel bi mogao definitivno da stavi tačku na borbu za drugo mjesto u ligašom dijelu prvenstva.

“U prvom dijelu sezone mi smo trijumfovali u Podgorici, ali mislim da će utakmica u Bijelom Polju biti teža, zbog pritiska koji osjećamo kada igramo pred našom publikom, ali i zato što u posljednje vrijeme mnogo bolje igramo na strani. Ono što me raduje jeste da smo u dobroj formi, da nemamo povrijeđenih igrača i zato optimistično očekujem utakmicu”, istakao je Darko Prebiračević, trener Jedinstvo Bemaxa.

Prebiračević ističe da je izuzetno kvalitetna ekipa, koju čine momci koji su dobro selektirani još u ranim fazama i koji su prošli ozbiljnu školu odbojke.

“Uz mlade igrače, tu je i nekoliko starijih i iskusnijih, koji će svakako igru učiniti efikasnijom, naročito u završnicama, što im je možda do sada bio nedostatak”, zaključio je Prebiračević.

Bjelopoljci su u prvom dijelu prvenstva, u Podgorici, slavili protiv Budućnosti i novom pobjedom bi definitivno otklonili dileme, jer trenutno imaju četiri boda više od Podgoričana.

Budućnosti, pak, treba pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi se vratili u trku za drugo mjesto i prednost domaćeg terena u eventalnoj majstorici polufinala plej-ofa...

“Ovom meču moramo maksimalno ozbiljno pristupiti, iako je ekipa Budućnosti relativno mlada. Ja vjerujem u naš sistem igre, a uz podršku publike, siguran sam da možemo savladati protivnika", kaže primač servisa Bjelopljaca Jovan Delić, bivši igrač Budućnosti.

Prva muška liga (7. kolo)

Subota

Budvanska rivijera – Volej star (16)

Sutjeska – Bar volej (17.30)

Jedinstvo Bemax – Budućnost Capital Plaza (18, live stream)

Bonus video: