Volf: Hamilton i Botas se poštuju

0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2017. 12:27h

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da vjeruje da će se vozači te ekipe dobro slagati u predstojećoj sezoni u Formuli 1 i naveo da se Luis Hamilton i Valteri Botas poštuju.

Botas je ove godine iz Vilijamsa došao u Mercedes, kao zamjena za svjetskog šampiona Nika Rozberga, koji je prošle sezone, pet dana pošto je osvojio titulu, završio karijeru.

Hamilton i Rozberg su za četiri godine u Mercedesu u nekoliko navrata bili u zategnutim odnosima, za vrijeme trka su imali i sudare, pa je uprava ekipe morala da reaguje. Trostruki svjetski šampion Hamilton nedavno je priznao da se ne slaže najbolje sa klupskim kolegama, poslije pitanja ko bi za njega bio idealan klupski kolega.

Volf je rekao da vjeruje da će se dvojica vozača dobro slagati i dodao da je Botas izabran poslije potrage za vozačem koji može da ispuni obaveze koje je imao Rozberg u posljednje tri godine.

"Mislim da će 'raditi' ravnoteža između Luisa i Valterija. To su dve različite ličnosti, a za nas je važno da se ispuni Rozbergova uloga. Niko je imao određenu ulogu u ekipi, a Valteri se uklapa u to. Vjerujemo da će interakcija i dinamika među našim vozačima biti dobra. Poštuju se i prema onome što sam vidio, Valteri se dobro uklopo", rekao je Volf, prenijeli su britanski mediji.

Botas je dobio ugovor samo za ovu sezonu, a Volf je nedavno nagovijestio da će Mercedes za 2018. godinu pokušati da dovede iskusnije vozače, kao što su Sebastijan Fetel i Fernando Alonso, ako Botas ne ispuni očekivanja.

Bonus video: