Osumnjičeni za pljačku marketa uhapšen desetak minuta nakon razbojništva

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo razbojništvo
51 pregleda 7 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.02.2017. 15:40h

Podgorička polcija je sinoć desetak minuta nakon što je prijavljeno razbojništvo u marketu u naselju Zagorič identifikovali i uhapsili osumnjičenu osobu kod koje je pronađen ukradeni novac.

"CB Podgorica je sinoć oko 21,50 časova telefonskim putem prijavljeno da je u marketu „Naj“, koji se nalazi u naselju Zagorič, u toku razbojništvo. Policijski službenici su odmah reagovali i uputili se na lice mjesta gdje su konstatovali da je nepoznato lice, djelimično maskirano kapuljačom od dukserice, od radnice marketa I.R, uz prijetnju nožem, otuđilo pazar u iznosu od 799 eura. Tom prilikom ovo lice je nožem zadalo posjekotinu V.V, koji se zatekao u radnji i koji je pokušao da ga spriječi u izvšenju razbojništva. Ovo lice se potom trčeći udaljilo sa lica mjesta. V.V. je pružena pomoć u Urgentnom bloku Kliničkog centra gdje je konstatovano da je zadobio laku tjelesnu povredu u vidu posjekotine na šaci", navodi se u policijskom saopštenju.

Policija je, kako se navodi, uspjela da jako brzo dođe do operativnih saznanja na osnovu kojih su identifikovali a potom potragom i pronašli osumnjičenog.

"Radi se o B.G. (33) iz Podgorice, koji je desetak minuta nakon prijave razbojništva, lišen slobode u podnožju brda Gorica. Kod njega je pronađen i oduzet nož koji je ovo lice, sumnja se, koristilo prilikom izvršenja krivičnog djela. Takođe, kod B.G. je pronađen i vlasniku vraćen sav otuđeni novac u iznosu od 799 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo razbojništvo. Osumnjičeni B.G. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo", zaključuje se.

Bonus video: