Opet odloženo suđenje mirnim demonstrantima, Kaluđerović: Optužite me za terorizam

Kaluđeroviću, Marku Milačiću, Bobanu Batrićeviću, Ireni Delji, Danilu Mrvaljeviću, Miru i Milki Radević i Aljoši Turoviću ponovo se sudi za nepostupanje po naredbi policije o udaljavanju, nakon što je Viši sud ukinuo oslobađajuću odluku
153 pregleda 6 komentar(a)
Marko Milačić, Boban Batrićević, Ninoslav Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Marko Milačić, Boban Batrićević, Ninoslav Kaluđerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.02.2017. 13:10h

Četiri godine se sudimo, može li tužilac da prekvalifikuje ovo krivično djelo, da me optuži za terorizam, ja ću da priznam, da olakšam svima, da platim nešto i da završimo, predložio je danas u Osnovnom sudu Ninoslav Kaluđerović, u postupku u kome su on i još sedam osoba okrivljeni, jer su mirno protestovali zbog loše situacije u državi.

Sudija Goran Đuković je kratko prokomentarisao da ne može tužilac da prekvalifikuje djelo, jer bi optuženi bili u težem položaju da im se sudi za to krivično djelo.

Kaluđeroviću, Marku Milačiću, Bobanu Batrićeviću, Ireni Delji, Danilu Mrvaljeviću, Miru i Milki Radević i Aljoši Turoviću ponovo se sudi za nepostupanje po naredbi policije o udaljavanju, nakon što je Viši sud ukinuo oslobađajuću odluku.

Suđenje je juče odloženo za 3. mart, jer se nijesu pojavili branilac Turovića, advokat Momčilo Knežević, ali ni okrivljeni Milačić, Delja, Batrićević i Turović, a nijesu bili ni uredno pozvani na pretres.

Bonus video: