ŠAH: EP U BRZOPOTEZNOM ŠAHU

Blažo Kalezić 12. u Evropi

Na takmičenju su učestvovali i naši velemajstori koji nijesu bili tako uspješni kao Kalezić - Nikola Đukić (71. mjesto), Dragiša Blagojević (80) i Nebojša Nikčević (149)
153 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Kalezić, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Blažo Kalezić, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 08.12.2018. 12:36h

Internacionalni majstor Blažo Kalezić zauzeo je 12. mjesto u konkurenciji 311 igrača iz 37 zemalja na pojedinačnom prvenstvu Evrope u brzopoteznom šahu koje se 6. i 7. decembra igralo u Skoplju.

Na šampionatu je nastupio 61 velemajstor i 49 internacionalnih majstora.

“Kalezić je bio na pragu još većeg uspjeha jer je u pretposljednjem kolu igrao na prvom stolu sa budućim prvakom Evrope Vladislavom Artemievom. U direktnoj borbi za najviši plasman i medalju, ruski predstavnik je bio uspješniji dobivši mini meč sa 2:0. U posljednjem kolu Kalezić je igrao neriješeno 1:1 sa odličnim grčkim velemajstorom Banikasom. Ostaje veliki žal za propuštenom medaljom, koja je bila jako blizu, čini se nikada bliže za crnogorski šah, ali i 12. mjesto u ovako jakoj konkurenciji je izuzetan rezulatat”, navodi se u saopštenju Šahovskog saveza Crne Gore. 

Na takmičenju su učestvovali i naši velemajstori koji nijesu bili tako uspješni kao Kalezić - Nikola Đukić (71. mjesto), Dragiša Blagojević (80) i Nebojša Nikčević (149).

Zlatnu medalju osvojio je Rus Vladislav Artemiev, srebrnu Bugarin Ivan Čeparinov koji nastupa za Gruziju, a  bronzanu David Navara iz Češke.

Takmičenje se nastavlja pojedinačnim prvenstvom Evrope u ubrzanom šahu.

Preporučujemo za Vas