Čistija pluća za samo tri dana

Dva dana prije procesa detoksikacije, potrebno je ukloniti sve mliječne proizvode. Da bi se tijelo oslobodilo toksina potrebno ih je ukloniti iz prehrane
304 pregleda 3 komentar(a)
pluća, Foto: Shutterstock
pluća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.01.2017. 14:57h

Iako ste pušač i znate koliko je pušenje štetno, ipak ne možete da prestanete. Zvuči poznato? U nastavku donosimo savjete kako očistiti pluća za samo tri dana, a ove trikove možete da primjenjujete i u vrijeme prehlade i gripe kada su pluća puna sluzi.

Dva dana prije procesa detoksikacije, potrebno je ukloniti sve mliječne proizvode. Da bi se tijelo oslobodilo toksina potrebno ih je ukloniti iz prehrane.

Veče prije popijte šolju biljnog čaja prije spavanja. Pluća ne smiju biti preopterećena napornim radom bilo kog drugog organa za vrijeme čišćenja.

  • Prvog dana ocijedite dva limuna u 300 ml vode prije doručka.
  • Popijte 300 ml soka od grejpa. Ako se ne sviđa ukus, možete ga zamjeriti sokom od ananasa. Ovi sokovi sadrže prirodne antioksidanse.
  • Popijte 300 ml čistog soka od mrkve između ručka i doručka. Sok od mrkve djeluje alkalno na organizam tokom 3 dana čišćenja.
  • Popijte 400 ml soka bogatog kalijumom za vrijeme ručka. Kalijum djeluje kao tonik za čišćenje.
  • Prije odlaska u krevet popite 400 ml soka od brusnica. To će pomoći u borbi protiv bakterija u plućima koje mogu uzrokovati infekcije.
  • Svaki dan odvojite 20 minuta za toplu kupku u kojoj ćete putem znoja izgubiti višak toksina.
  • Inhalirajte se. Nakapajte 5 do 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa u vruću vodu, stavite čisti peškir ili krpu preko glave i udišite paru dok se tečnost ne ohladi. To će pročistiti disajne puteve i podstaći iskašljavanje.

Bonus video: