Nikšić: Keljmendi osumnjičen za 13 krađa

„Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je D. K. obio deset trafostanica vlasništvo CEDIS-a, na način što je u kasnim noćnim satima u prvoj polovini januara u više navrata obio aluminijumska vrata na trafo stanicama, ista skinuo, otuđio ih i udaljio se u nepoznatom pravcu“, stoji u saopštenju policije
98 pregleda 10 komentar(a)
Trafostanice, krađa vrata sa trafostanica, Foto: Privatna arhiva
Trafostanice, krađa vrata sa trafostanica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.01.2017. 16:02h

Nikšićka policija nadležnom tužilaštvu procesuirala je devetnaestogodišnjeg sugrađanina Deliju Keljmendija, osumnjičenog da je tokom januara ove godine izvršio 13 krađa. Ukupna vrijednost otuđenih predmeta i stvari iznosi oko 5.300 eura, a veći dio ukradenog je pronađen i vraćen vlasnicima.

„Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je D. K. obio deset trafostanica vlasništvo CEDIS-a, na način što je u kasnim noćnim satima u prvoj polovini januara u više navrata obio aluminijumska vrata na trafo stanicama, ista skinuo, otuđio ih i udaljio se u nepoznatom pravcu“, stoji u saopštenju policije.

Keljmendi se sumnjiči da je 13.januara iz dvorišta hotela „Onogošt“ otuđio veću količinu aluminijumskih i gusanih cijevi i dio građevinskog materijala, koje je sakrio u otvorenom šanku koji se nalazi na platou ispred Robne kuće Nikšićanka. Početkom januara on je, kako se sumnja, iz Robne kuće otuđio klima uređaj vlasništvo firme „Rocky Pistolato“, a iz objekta brze hrane, vlasništvo G. B. koji se nalazi u Ulici „Radoja Dakića“, nakon obijanja uzeo je radni inventar i pobjegao u nepoznatom pravcu.

„U toku sprovedene kriminalističke obrade obezbijeđeni su dokazi koji upućuju na osnovane sumnje da je D. K. izvršio navedena krivična djela koja mu se stavljaju na teret“, stoji u saopštenju. Osnovni državni tužilac je nakon saslušanja odredio da se protiv Keljmendija podnese krivična prijava.

Bonus video: