Zagreb: Otvaranje izložbe "Dimitrije Popović – Retrospektiva 1966. – 2016." 25. januara

Prezentacija umjetničkog opusa u izboru autorke Biserke Rauter Plančić i samog umjetnika pružiće presjek kroz sve faze umjetnikovog stvaralaštva, od prvih radova do danas
77 pregleda 0 komentar(a)
Dimitrije Popović
Dimitrije Popović
Ažurirano: 23.01.2017. 19:26h

Galerija Klovićevi dvori iz Zagreba na početku 2017. godine priređuje retrospektivnu izložbu likovnog umjetnika Dimitrija Popovića.

Izložba pod nazivom "Dimitrije Popović Retrospektiva 1966. – 2016. Misterij metamorfoza" biće otvorena u srijedu 25. januara u 19 sati.

Popović se ovom se retrospektivom po prvi put predstavlja u svoj raznolikosti kao i cjelovitosti svog stvaralaštva: od crteža, plakata, grafika i slika do asemblaža, skulpture/objekata, instalacija, performansa i publicistike.

Prezentacija umjetničkog opusa u izboru autorke Biserke Rauter Plančić i samog umjetnika pružiće presjek kroz sve faze umjetnikovog stvaralaštva, od prvih radova do danas.

Na tri etaže Galerije Klovićevi dvori biće predstavljeni segmenti iz Dimitrijevih poznatih ciklusa: Eros i Thanatos, Omaggio a Leonardo, Judita, Omaggio a Dante, Marilyn Monroe, Tijelo i prostor, Corpus Mysticum, Magdalena, Ole Dali, Ave Mantegna, Alegorije o Arkadiji, Kafka i Saloma kao i Dimitrijeva publicistička djelatnost, odnosno literatura likovno-teoretske tematike.

Bonus video: