Hristić će se braniti sa slobode

Kristina Hristićeva je uhapšena u Podgorici noć uoči parlamentarnih izbora, sa bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem
645 pregleda 33 komentar(a)
Kristina Hristić, Foto: Filip Roganović
Kristina Hristić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.01.2017. 11:08h

Viši sud je juče ukinuo pritvor Beograđanki Kristini Hristić, koju Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je član grupe koja je planirala haos 16. oktobra 2016. u Podgorici.

Hristićeva je juče izašla iz Istražnog zatvora, ali do okončanja postupka ne smije napustiti teritoriju Crne Gore.

To je “Vijestima” kazao njen branilac advokat Milan Petrović, koji je sudu predložio da Hristićevoj pritvor zamjeni drugom mjerom.

“Podgorički Viši sud prihvatio je predlog odbrane da se za Hristić mjera pritvora zamjeni mjerom nadzora. Donijeli su rješenje kojim joj je određena zabrana napuštanja stana u kom će boraviti i obavezno javljanje policiji”, rekao je Petrović.

Hristićeva je uhapšena u Podgorici noć uoči parlamentarnih izbora, sa bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem.

U naredbi za sprovođenje istrage piše da je njen zadatak bio da prenosi poruke između članova kriminalne grupe, ugovara im sastanke i stavlja na raspolaganje sredstva za komunikaciju. Istražitelji tvrde da je njeno kodno ime Nikola.

“Ime Nikola meni nije poznato, niti ga mogu povezati sa Bratislavom Dikićem, odnosno da budem potpuno precizna, da ja znam njega, niko ne zove imenom Nikola. Sa moje strane, poznate su mi osobe sa tim imenom, ali iz moje profesionalne sfere života i nemaju nikakve veze sa Bratislavom Dikićem”, ispričala je Hristićeva tužiocu Saši Cađenoviću na saslušanju.

Hristićeva i Dikić navodno su dio kriminalne grupe koju SDT sumnjiči da su planirali da pucaju u građane, uhapse bivšeg premijera i proglase izbornu pobjedu DF-a.

Dikića i Sašu Sinđelića tužilaštvo je sumnjičilo da su organizatori grupe terorista. Nakon što je Sinđelić dobio status svjedoka saradnika, organizatorima te grupe označeni su Rusi Eduard Vladimirovič Shirokov i Vladimir Nikolajevič Popov.

Tužilaštvo tvrdi da su oni tražili i likvidaciju Đukanovića.

Bonus video: