Marković: Svaki set znači mnogo

Ajačio je bio favorit uoči prvog meča, večeras je još veći
98 pregleda 0 komentar(a)
Budvanska rivijera - Ajačio, Ludovik Kastar, Foto: Cev.lu
Budvanska rivijera - Ajačio, Ludovik Kastar, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 17.01.2017. 09:16h

Nakon 0:3 u Budvi, šanse Budvanske rivijere da se plasiraju u osminu finala CEV kupa svedene su na domen teorije. Francuski Ajačio je bio favorit uoči prvog duela, još više je pred večerašnji revanš na Korzici...

"Očekuje nas težak meč protiv ekipe koja igra na vrlo visokom tehničkom nivou. Svjesni smo da je Ajačio favorit i u drugom meču, a imali smo dvije sedmice da se pripremimo i da pokušamo da ispravimo neke stvari koje nisu bile dobre u prvoj utakmici. Važno je da uđemo u meč motivisani od početka, a znamo da svaki osvojeni set mnogo znači. Očekujem da pružimo bolju partiju neko u Budvi", kazao je za „Vijesti” trener Budvana Milan Marković.

Budvani su u prvom meču namučili Ajačio u prvom i trećem setu, u kojem su imalii set loptu. U revanšu će crnogorski šampion morati da iskoristi svaku šansu koja mu se ukaže, ne bi li pokušao da napravi podvig (treba mu pobjeda od 3:0 ili 3:1 da bi izborio „zlatni set”).

"Priprema za prvi meč u Budvi nije išla dobro, glavni igrači su pred duel imali visoke temperature, nisu bili potpuno spremni. Jedino smo u trećem setu uspjeli da igramo našu igru. Uz malo sreće, meč se mogao okrenuti za 180 stepeni. U ove dvije nedjelje smo se samo spremali za revanš, puno smo radili na taktici. Prvi meč je pokazao da možemo da igramo sa njima na istom nivou. Spremni smo na borbu i da damo maksimum", rekao je za „Vijesti” tehničar Budvana, Rus Georgi Mamedov.

Između dva meča sa Budvanskom rivijerom, Ajačio je odigrao dvije utakmice u prvenstvu, poražen je u gostima od Pari voleja (3:1), dok je kod kuće savladao Šomon (3:2), pa je trenutno šesti na tabeli sa skorom od sedam pobjeda i pet poraza. Budvanska rivijera, sa druge strane, nije imala mečeve, jer je pauza u prvenstvu...

"Biće teško, ali smo trenirali veoma naporno za revanš. Svi smo motivisani i spremni da se suprotstavimo rivalu najbolje što možemo - rekao nam je kolumbijski korektor Budvama, Ivan Andres Hurtado. Utakmica u Ajačiju počinje u 20 sati.

Bonus video: