Bogićević u pritvoru do ekstradicije

Bogićević i Nemanja Ristić uhapšeni su prošlog petka u Srbiji po potjernici koju je za njima raspisala Crna Gora zbog sumnje da su navodno učestvovali u pokušaju terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra
4 komentar(a)
Predrag Bogićević, Foto: Interpol.int
Predrag Bogićević, Foto: Interpol.int
Ažurirano: 16.01.2017. 16:44h

Predrag Bogićević, kog Crna Gora traži zbog optužbi za planiranje terorističkih akata, ostaće u pritvoru do ekstradicije pošto je vijeće kragujevačkog Višeg suda odbacilo žalbu njegovog branioca na rješenje o ekstradicionom pritvoru.

Predsjednik Višeg suda u Kragujevcu Đorđe Ristić rekao je da će Bogićević ostati u pritvoru Okružnog zatvora do izručenja Crnoj Gori, s tim da će taj sud u zakonom predviđenim intervalima, provjeravati da li i dalje postoje razlozi za pritvor, prenosi N1.

Bogićević i Nemanja Ristić uhapšeni su prošlog petka u Srbiji po potjernici koju je za njima raspisala Crna Gora zbog sumnje da su navodno učestvovali u pokušaju terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra.

Viši sud u Beogradu ranije je pustio Ristića na uslovnu slobodu, uz obavezu da ne napušta Beograd i da se javlja policiji jedanput sedmično

Bonus video: