Brojni su primjeri vaše "profesionalnosti"

Da uvijek i redovno iz ZIKS-a odgovaraju na novinarska pitanja, vjerovatno ne bi dolazilo do ovakvih prepiski, a javnost bi blagovremeno i vjerovatno potpunije bila informisana o događajima iza spuških bedema
60 pregleda 11 komentar(a)
ZIKS kapija, Foto: Boris Pejović
ZIKS kapija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.01.2017. 17:51h

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) opet dezinformiše javnost, sada tvrdnjama da nijesu kontaktirani povodom navodne tuče pritvorenika Petra Damjanovića i Miloša Trba.

U nepotpisanom reagovanju manipulišu poluistinama i tvrde da nisu odgovorili “Vijestima”, jer im nijesu ni dostavljena pitanja.

Istina je da pitanja nijesu poslata mejlom, kao što je istina da sam odgovore o tom slučaju telefonskim putem tražila od portparola te institucije Milana Žarkovića.

Njemu sam 7. januara u 17:23 sati poslala SMS.

Uz izvinjenje što ga ometam za praznike, pitala sam može li provjeriti informaciju - da je u Istražnom zatvoru Damjanović pretukao Trba.

PR ZIKS-a je odgovorio da će pozvati “ako mi ko javi”...

U 19:11 časova ponovo sam ga porukom pitala da li se neko javio, uz obavještenje da će tekst biti sjutra objavljen.

Na moju poruku: “Javi li se ko? Mi ovo dajemo sjutra”, odgovorio je tri minuta kasnije - “Ništa za sad. Dajte vi”.

Nakon par minuta ponovo poruka od njega: “Ako se ko javi, javljam ti”.

Dakle, ispoštovani su svi profesionalni standardi, a uprava ZIKS-a je preko svog glasnogovornika imala priliku da već istoga dana demantuje informaciju o tuči.

Zašto to nijesu uradili, ne znam i nije moje da brinem o tome.

Da uvijek i redovno iz ZIKS-a odgovaraju na novinarska pitanja, vjerovatno ne bi dolazilo do ovakvih prepiski, a javnost bi blagovremeno i vjerovatno potpunije bila informisana o događajima iza spuških bedema.

Uprava zatvora tada ne bi slala reagovanja u kojima se kite lovorikama i pišu da rade maksimalno profesionalno u svakom smislu...

O tome najbolje govore bjekstva osuđenih ubica Jovice Zindovića i Ivana Vujovića iz zatvora, strijeljanje zatvorenika Dalibora Đurića u spuškom zatvoru, polivanje osuđenika Igora Božovića vrelim uljem, tortura nad zatvorenicima zbog koje se sudi desetini službenika...

Bonus video: