Januar u KIC-u: Predstave, filmske revije i poezija

KIC “Budo Tomović” najavljuje bogat program u 2017.
52 pregleda 0 komentar(a)
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.01.2017. 15:18h

U Novoj godini Kulturno-informativni centar “Budo Tomović“ nastavlja sa raznovrsnim programskim repertoarom od srijede, 11. januara.

Filmski repertoar KIC-a počeće tradicionalno revijom najpoznatijih mjuzikla koji će biti prikazani od 16. do 19. januara u sali DODEST-a, a obuhvatiće projekciju filmova: “Purpurna kiša” (1984), “Dorsi” (1991), “Tomi” (1975) i “Apsolutni početnici” (1986).

U okviru dramskog programa KIC-a od 25. do 29. biće održana druga Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO, u okviru koje će publika moći da vidi nekoliko popularnih crnogorskih i regionalnih kamernih dramskih pozorišnih trupa, kao i jednu lutkarsku.

Januar u KIC-u biće i u znaku humanitarnog programa pod nazivom Be Human Hair Show , a izložba fotografija pod nazivom “Sačuvajmo rijeke” biće priređena u saradnji sa Nevladinom organizacijom “Perućica” 11. januara.

Ljubitelji pisane riječi 24. januara uživaće u muzičko-poetskoj večeri “Tiha je misao o tebi” u okviru koje će izbor iz svjetske poezije kazivati nekadašnje članice DODEST-trupe Ivana Milašević i Ksenija Stanković uz pratnju gitariste Sretena Radulovića.

Omaž Svetlani Kani Radević, odnosno promocija knjige “Kana” Andrije Markuša biće organizovana 13. januara, u sali DODEST-a u 19 sati.

Publika izabrala najbolje programe u 2016. godini

U protekloj godini više od 300 programa realizovanih u KIC-u vidjelo je preko 50.000 gledalaca, a zahvaljujući anketi KIC-ove fejsbuk stranice, prvo mjesto najgledanijeg programa u 2016. zauzeo je muzičko-scenski nastup koji je priredio bosansko-hercegovački interpretator sevdalinki Božo Vrećo.

Na drugoj poziciji našao se se božićni koncert svjetski poznatog klavirskog dua “Pianotainment” koji je u decembru 2016. KIC realizovao uz podršku ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori.

Treće mjesto prema glasovima publike zauzeo je omaž Arsenu Dediću koji je održan početkom 2016. U okviru koncerta širok opus jednog od najautentičnijih i najvećih muzičkih stvaralaca sa prostora nekadašnje Jugoslavije izvodili su interpretatorka zabavne muzike, njegova muza Gabi Novak, trio Matije Dedića (Tonči Grabušić, bubnjevi i Mladen Baraković, kontrabas) i popularni slovenački kantautor Zoran Predin.

Bonus video: