Nova "luda" vožnja: Kroz Zagorak vozio 173 km/h

E.L. (20) “VW Golf V”, kretao se se brzinom od 174 km/h u mjestu Goričani. U naselju Sozina N.S. (22) automobilom “Audi A4”, kretao se brzinom od 160 km/h, a M.M. (21) vozilom marke “Renault”, preticao dva automobila u nepreglednoj krivini, a zatim se nije zaustavio na propisani znak "Stop" ovlašćenog policijskog službenika
113 pregleda 0 komentar(a)
brza vožnja, Foto: Shutterstock.com
brza vožnja, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.12.2016. 17:25h

Saobraćajna policija pojačaće kontrole tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u cilju veće bezbjednosti učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici saobraćajne policije danas su registrovali jedan, a juče tri teška saobraćajna prekršaja koje su počinili mladi vozači.

K.Š. (22) je danas vozio automobil „Audi A6”, podgoričkih registarskih oznaka brzinom od 173 kilometra na sat (km/h), u mjestu Zagorak, na putu Danilovgrad - Nikšić, gdje je ograničenje brzine 80 km/h.

"Inače je najveća dozvoljena brzina, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (ZOBS), za vozila kojima upravljaju mladi i vozači početnici, ograničena na 70 km/h, bez obzira na ograničenja brzine kretanja vozila na putu. Vozač je procesuiran u skladu sa Zakonom“, kazali su iz Uprave policije.

Policija je u četvrtak zaustavila E.L. (20) koji je upravljao vozilom marke “VW Golf V”, barskih registarskih oznaka, i kretao se brzinom od 174 km/h u mjestu Goričani.

U naselju Sozina je, istog dana, zaustavljen N.S. (22) koji se automobilom “Audi A4”, budvanskih registarskih oznaka, kretao se brzinom od 160 km/h u nenaseljenom mjestu.

Teški saobraćajni prekršaj u četvrtak je napravio i M.M. (21) koji je, vozilom marke “Renault”, podgoričkih registarskih oznaka, preticao dva automobila u nepreglednoj krivini, a zatim se nije zaustavio na propisani znak “Stop” ovlašćenog policijskog službenika.

Kako su kazali iz policije, sva četvorica mladih vozača procesuirani su u skladu sa ZOBS-om.

Službenici saobraćajne policije su u posljednjih dvadesetak dana registrovali još četiri takva prekršaja, a sva četiri vozača, među kojima je i jedan mladi, prekoračila su dozvoljenu brzinu kretanja za mnogo više km/h nego što je propisana dozvoljena brzina.

"Oni su se, upravljajući putničkim motornim vozilima, kretali brzinom od 170 do 195 km/h. Svima je privremeno oduzeta vozačka dozvola i protiv njih su nadležnim sudovima za prekršaje podnijete prekršajne prijave“, kaže se u saopštenju.

Iz policije podsjećaju da su njihovi službenici u prethodnih sedam dana, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti ZOBS-a, privremeno oduzeli 233 vozačke dozvole, dok su u istom periodu izdali 3.692 prekršajna naloga, i nadležnom Sudu za prekršaje podnijeli 408 prekršajnih prijava.

Za isti period je zbog vožnje pod uticajem alkohola od 1 g/kg i više lišeno slobode 80 vozača, od čega su 42 privedena za dane vikenda.

"Sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan kao uzročnik većine nezgoda, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi ZOBS-a“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su poručili da će saobraćajna policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima i tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u cilju povećanja stepena bezbjednosti drumskog saobraćaja.

Bonus video: