Ko je aktivirao eksploziv u autu Šarićevog druga?

Da li je eksploziv trebalo da bude korišten u nastavku krimi rata, u kojem je ubijeno 13 osoba
184 pregleda 77 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2016. 06:14h

Policija utvrđuje da li je Miloje Mrđa Vojinović (33) stradao nakon što je slučajno aktivirao vojni eksploziv koji je prevozio džipom “tojota”.

Pljevljak je raznesen u jakoj eksploziji oko 13 sati i 50 minuta, kada je sa Krivog mosta skrenuo u Ulicu Vukašina Markovića ka šoping molu Delta.

Oko šest sati kasnije, iz Uprave policije poslali su drugo saopštenje u vezi sa tim slučajem, u kome su napisali da je na oko četiri-pet metara pored oštećenog vozila pronađeno desetak pakovanja vojnog eksploziva, težine oko kilograma.

“Eksploziv koji je pronađen pored vozila nalazio se u kesi koja je djelimično nagorjela od dejstva požara u vozilu. Ova činjenica, kao i druge okolnosti utvrđene na licu mjesta, upućuju na to da je lice koje je smrtno stradalo u događaju u vozilu prevozilo eksploziv... Službenici policije preduzimaju između ostalog i aktivnosti na utvrđivanju činjenice da li je do eksplozije došlo tokom prevoženja ovog eksploziva”, piše u saopštenju policije.

Od jačine eksplozije džip je bukvalno preletio preko ulice i survao se na stijene u koritu rijeke Morače.

Nakon što je vozilo u plamenu palo na stijene, odjeknula je još jedna eksplozija.

Vatrogasci su ubrzo ugasili požar a u automobilu je ostalo ugljenisano Vojinovićevo tijelo.

Na ulici su bili rasuti djelovi automobila... Vozačevo sjedište ostalo je na mjestu gdje je automobil dignut u vazduh.

Viša tužiteljka Maja Jovanović, inspektori podgoričke polcije i forenzičari satima su radili uviđaj.

Iz policije je saošteno da će identitet poginulog biti utvrđen nakon obdukcije, iako kažu da pretpostavljaju o kome se radi.

“Preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje radi utvrđivanja okolnosti ovog događaja, kao i njegovog rasvjetljavanja. Vozilo i svi tragovi sa lica mjesta će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja i utvrđivanja uzroka požara i eksplozije u vozilu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Vojinović je u novogodišnjoj noći 2004. godine u pljevaljskoj diskoteci “Municipijum S” ubio sugrađanina Bobana Ljubojevića (24).

Stradali je radio kao obezbjeđenje diskoteke braće Darka i Duška Šarića i navodno te večeri nije dozvolio Vojinoviću da uđe u kafić.

Mediji su tada pisali da se ovaj poslije dva sata vratio naoružan, prišao Ljubojeviću s leđa i ispalio mu dva metka u potiljak.

Nezvanični izvori “Vijesti” tvrde da je i Vojinović u prijateljskim odnosima sa sugrađanima - braćom Šarić.

Istražitelji nezvanično kažu da utvrđuju krajnje odredište ekploziva i da li je trebalo da bude korišten u nastavku rata narkoklanova, u kojem je do sada život izgubilo 13 osoba.

Galerija

Bonus video: