Učenici padaju od droge ili od gladi?

U mojkovačkoj srednjoj školi kažu da nijedan učenik nije isključen zbog posjedovanja ili korišćenja narkotika, ali ni zbog tuče ili nekog drugog incidenta
296 pregleda 36 komentar(a)
đaci, škola, Foto: Shutterstock.com
đaci, škola, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 27.12.2016. 06:30h

Nekoliko srednjoškolaca iz mojkovačke Srednje mješovite škole "Vuksan Đukić" privođeno je na informativni razgovor zbog sumnje da posjeduju i konzumiraju narkotike, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Istraga o rasturanju droge srednjoškolcima počela je nakon što je jednom od učenika pozlilo tokom nastave.

Sagovornici "Vijesti" tvrde da je tada ustanovljeno da je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Navodno, ista osoba kojoj je pozlilo roditeljima je priznala i ko im nabavlja drogu, ali i ko sve od učenika konzumira narkotike.

Prema istim navodima, neko od saslušanih maloljetnika inspektorima je rekao ime policajca "koji srednjoškolce snabdijeva narkoticima".

U mojkovačkoj policiji juče su nezvanično demantovali te informacije, tvrdeći da nije bilo informativnih razgovora sa maloljetnicima povodom posjedovanja i korištenja droge.

U mojkovačkoj srednjoj školi kažu da nijedan učenik nije isključen zbog posjedovanja ili korišćenja narkotika, ali ni zbog tuče ili nekog drugog incidenta.

"Od početka školske godine do 15. decembra, isključeno je više učenika, ali isključivo zbog velikog broja neopravdanih časova. Sredinom decembra je isključeno dvoje, a prije njih nekoliko onih koji su se upisali, ali uopšte nijesu dolazili na časove. Ovdje je policija dolazila samo kada su lijepili plakat koji upozorava na opasnost od korištenja petardi”, rekli su u toj obrazovnoj ustanovi.

Direktor SMŠ Veselin Grdinić potvrdio je da se nedavno u toj školi neko od učenika "onesvijestio tokom nastave".

On je međutim kazao da su roditelji tog đaka rekli da se to zbilo, jer učenik nije doručkovao, a da koristi terapiju zbog određenih zdravstvenih problema.

"Vijestima" se juče obratilo više građana Mojkovca, koji tvrde da se u tamošnjoj srednjoj školi koriste narkotici.

Oni nijesu htjeli javno da govore o tome.

Učenici škole juče su na Facebooku komentarisali da se droga može nabaviti u dvorištu te škole.

Uprava policije: Nije bilo prijava, od učenika nisu uzimane izjave

Iz Uprave policije sinoć su odgovorili da Odjeljenje bezbjednosti Mojkovac, od početka ove školske godine, nije primilo nijednu prijavu u vezi sa posjedovanjem narkotika od strane učenika JU Srednja škola “Vuksan Đukić” iz Mojkovca.

"Samim tim, ni od jednog učenika pomenute škole nije uzimana izjava u svojstvu građanina na pomenute okolnosti, što se može utvrditi i u evidenciji Dežurne službe ovog OB-a. S obzirom na navedeno, nijedan učenik nije pominjao bilo kog policijskog službenika u bilo kom kontekstu u vezi sa ovim eventualnim događajem. Takođe, ne posjedujemo bilo kakva operativna saznanja koja bi ukazivala da se taj događaj desio. Ukoliko posjedujete bilo kakva saznanja u vezi sa navedenim, molimo Vas da ta saznanja dostavite policiji kako bi bila provjerena. Službenici Uprave policije će, bez obzira na to, u svakom slučaju preduzeti aktivnosti na provjeri navoda u vezi sa eventualnim zloupotrebama narkotika od strane učenika škole", piše u odgovorima iz Uprave policije.

Bonus video: