Glumica iz serije "Westworld" dva puta silovana

U pismu glumica ne otkriva da li je prijavila napade policiji, ali se prisjetila kako se osjećala nakon zlostavljanja.
2 komentar(a)
rejčel evan vud, Foto: Facebook
rejčel evan vud, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.11.2016. 16:46h

Poznata američka glumica Evan Rejčel Vud otkrila je da je dva puta bila silovana. U otvorenom pismu objavljenom na društvenoj mreži Twitter 29-ogodišnja glumica je kazala da su je seksualno napastvovali jedan momak sa kojim je bila u vezi i vlasnik jednog bara.

Rejčel je pismo napisala nakon intervjua za magazin "Rolling Stone" u kojem je otkrila da je u svojim dvadesetim godinama preživjela fizičko, psihičko i seksualno zlostavljanje koje ju je natjeralo da pokuša da izvrši samoubistvo. Filmska zvijezda istakla je da se to desilo "prije mnogo, mnogo godina".

Ona je takođe tvrdila da su silovanja samo dio mnogih faktora koji su uticali na nju da pokuša da sebi oduzme život.

"Smatram da živimo u doba kada ljudi ne mogu više da ćute. Ja zasigurno ne mogu. Ne kada vidim stanje u kojem se svijet nalazi, sa svojim razmetljivim seksizmom i netrpeljivošću. O tome bi trebalo pričati jer se to gura pod tepih kao da je ništa i prihvata kao 'normalno'. To je ozbiljan problem. Da, bila sam silovana. Seksualno me zlostavljala jedna osoba sa kojom sam bila u vezi i u odvojenom slučaju vlasnik jednog bara", napisala je glumica koju publika ovih dana gleda u hit seriji "Westworld":

U pismu glumica ne otkriva da li je prijavila napade policiji, ali se prisjetila kako se osjećala nakon zlostavljanja.

"Pvi put nisam bila sigurna da li se to može smatrati silovanje ako to učini tvoj partner. Premišljala sam se dok nije postalo kasno. A i ko bi mi vjerovao. Drugi put sam mislila da je moja greška i da sam se morala jače boriti, ali sam bila preplašena", napisala je Rejčel.

Ona u seriji "Westworld" igra Dolores, koja biva silovana već u prvoj epizodi, ali je branila seriju i način na koji je u njoj seksualno nasilje prikazano.

"Fora sa 'Westworldom' je što čin silovanja zapravo nije prikazan. Pogađa me kada se takve stvari otpišu lako, ali ova serija definitivno ima komentar na račun toga", izjavila je glumica za "Rolling Stone".

Bonus video: