PRIČA O FENOMENIMA TRAGIČNOSTI KONZUMERISTIČKOG DRUŠTVA

U Holivudu održana premijera filma "Preludijum za snajper", crnogorskog reditelja Danila Marunovića

"Čudno je da je holivudska filmska javnost uopšte izkazala interesovanje za film ovakvog žanrovskog i filmskog izraza, a kamoli oduševljenje. Možda je jednostavno žedna nečeg drugačijeg", naglasio je Marunović
288 pregleda 2 komentar(a)
Danilo Marunović, Foto: Savo Prelević
Danilo Marunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2016. 16:48h

U Holivudu je sinoć u zvaničnoj selekciji, jednog od nastarijih filmskih festivala u Americi ARPA International Film Festival , pred prepunom Spilberg dvoranom u Egipatskom teatru, održana svjetska premijera crnogorskog filma "Preludijum za snajper", reditelja Danila Marunovića.

Publika je aplauzom reagovala na priču o evropskom slikaru crnogorskog porijekla Dimitriju Popoviću, koja se bavi fenomenima tragičnosti konzumerističkog društva.

Nakon filma posjetioci su razgovarali sa rediteljem dok je razgovor moderiralia legendarna holivudska nezavisna reiteljka Penelope Buitenhuis.

"Ovaj film komentariše upravo ono što su stereotipne, društvene, moralne i estetske konvencije holivudskog društva i fenomenologije, zato mi je bilo zanimljivo iz kog ugla oni percipiraju naš film. Dugo su postavljali pitanja, a kroz njih sam zaključio da su otkrili jedan sasvim nov ugao doživljaja filma, otkrivajući sasvim nove nivoe na kom komunicira sa njima. Bio sam na neki nacin zatečen. Ova publika je sasvim drugačija od one na koju sam navikao. Čudno je da je holivudska filmska javnost uopšte izkazala interesovanje za film ovakvog žanrovskog i filmskog izraza, a kamoli oduševljenje. Možda je jednostavno žedna nečeg drugačijeg", naglasio je Marunović.

Nakon projekcije filma, crvenim tepihom, kao i završnom festivalskom ceremonijom, prošle su brojne poznate ličnosti medju kojima je i Serđ Tankian, frontmen benda "System of a down", umjetnik i političar, kao i brojni drugi glumci, reditelji ,producenti i ostali filmski radnici iz svijeta Holivuda.